Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

 

 

19.11.2010.


Zvezda koju žene obožavaju, Zdravko Čolić kaže da mu je ova godina bila veoma teška, ali da je uz podršku supruge i kćerki sve lakše podneo.


Jedna od najvećih zvezda nekadašnje Jugoslavije, legendarni pevač Zdravko Čolić, pripada malobrojnim ličnostima koje su svoju porodicu sačuvale od budnog oka javnosti. Blizanac u horoskopu, u sebi je podmirio dve ličnosti - zvezdu koja uvek izlazi u susret novinarima i obožavaocima i porodičnog čoveka kojem najviše prija kada je u društvu supruge Aleksandre i kćerki Une i Lare. Žene su ga oduvek obožavale, danas izgleda više nego ranije, a po svom priznanju voleo je samo tri žene. Četiri godine proveo je sa balerinom iz plesne grupe Lokice Jasnom Dulić, sedam godina sa Elizabetom Vidas, manekenkom iz Rijeke, a sa suprugom Aleksandrom pre braka bio je u vezi jedanaest godina. Zdravko je u javnosti uvek nasmejan, bio je odlično raspoložen i dok je promovisao novi spot "Poplava".
Za pesmu sa poslednjeg albuma "Kad pogledaš me preko ramena" spot je snimio sa prijateljima i komšijama Dušanom Kovačevićem, Momčilom Bajagićem Bajagom i Petrom Pecom Popovićem, legendarnim novinarom.
Iako iza sebe ima težak životni period, jer je za osam meseci izgubio majku, a potom i oca, harizmatični pevač je veoma raspoloženo pričao o dogodovštinama sa snimanja video-klipa.

- Pesmu je komponovao Bajaga na stihove Dušana Kovačevića. Inace, ne volim da snimam spotove, ali dan snimanja sa dragim komšijama mi je proleteo. Prvobitno je Peca insistirao da brodićem plovimo po Savi i pevamo, a posle smo radnju proširili. Kad radim sa takvim ljudima sve je zabavnije - za magazin Hello kaže Zdravko koji se, posle teških trenutaka zbog gubitka roditelja, polako vraća koncertnim aktivnostima.

- Iza sebe imam veoma tešku godinu. Smrtne slučajeve najmilijih teško sam podneo, što je normalno.
Naravno, supruga i kćerke su mi pomogle da prebrodim tugu. Pre Nove godine ću održati koncert u Skoplju, a Novu godinu ću verovatno provesti kod kuće sa porodicom. Nisam raspoložen da te večeri pevam zbog nedavne smrti oca. Voleo bih da ostanem kod kuće ispred televizora sa porodicom, ali videćemo. U Beogradu planiram da održim koncert sledeće godine.

Koliko vam je znacio rad na pesmi "Poplava" sa komsijama?

- Najlepše je raditi sa prijateljima. Dan snimanja nam je protekao kao da smo sedeli u kafani i pričali. Duško Kovačević je u životu napisao četiri pesme i sve su kultne: "Za Beograd" , "Pada vlada", "Mesečinu" i sada "Poplavu". To su sve hitovi. Bajaga, moj stari saradnik, Duškov tekst dobio je pre tri godine. Dorađivao je tu pesmu, i kad je bila gotova, došli su kod mene i čim su je pustili odmah mi se dopala. Znao sam da će biti evergrin, volim ljubavne pesme, a tekst mi je posebno lep.

Kako komentarišete izjave Željka Joksimovića da ste odbili njegove pesme?

- Potpisujem se kao autor većeg broja pesama na novom albumu, ali to ne znači da želim da budem kompozitor po svaku cenu. Žao mi je ako sam propustio neku dobru pesmu ili ako je došlo do nekog nesporazuma. Inače, mislim da je ovaj album za nijansu bolji od predhodnog.

Provodite li se kada nemate koncert u nekom gradu?

- Evo, sledeći veliki koncert je u Skoplju. Na dan koncerta mirujem, recimo kao da sam u karantinu, a posle nastupa je provod obavezan. Obično završim u nekom klubu kako bih se ispraznio i opustio. Sutradan je obavezno druženje sa prijateljima iz tog grada. U karijeri sam imao uzbudljive koncerte u Sarajevu, Skoplju, Beogradu. Tu je reakcija publike odlična a dobra razmena energije nikada ne izostaje.

Da li je istina da ste talentovani za slikarstvo?

- U spotu "Poplava" postoje scene u kojima slikam. Jedna od mojih životnh fantazija je da budem slikar. Mislim da je inspirativno biti sam sa platnom i razmišljati čime da ga ispuniš. Jedan od boljih prijatelja mi je rekao da je trebalo da budem slikar i da mi je suđeno da krenem tim putem, da bih to dobro radio. Volim slikarstvo i fotografiju, u školi sam odlično slikao, mada mi crtanje nije išlo. U šestom razredu profesor slikarstva naučio me je da komponujem boje.

Kako održavate formu? Trenirate li?

- Za liniju su najvažnije aerobne vežbe. Najviše volim brzo hodanje i to na Adi, a često i trčim. Pored toga, ponekad odem na plivanje, a tegove retko dižem. Ništa preterano nije u pitanju, ali volim rekreaciju.

Može li vas neko videti kako trčite na Košutnjaku?

- Može, ali takođe i na Adi Ciganliji kako brzo hodam. Iako ne vozim rolere, brže hodam od roleraša, pa ih preteknem. Šalu na stranu, mislim da je šetnja na svežem vazduhu najbolji oblik rekreacije.

Da li su vaše kćerke tražile da ih vodite na koncert Lejdi Gage u Zagreb?

- Una i Lara vole Lejdi Gagu, ali ih nisam vodio na njen koncert u Zgrebu, to bi za njih bilo isuviše naporno. I meni se ona dopada, njene pesme su vrlo melodične, a produkcijski njena muzika je dobra. Upravo je za nove izvođače produkcija pesama danas najvažnija.

Vodi li neko računa o vašem stilu ili sami birate garderobu?

- Sam se oblačim, uz poneki savet mojih najbližih. Prijatelji, koji mi takođe daju sugestije za stajling, nekad mi donesu nešto od odeće na poklon. Sredinom decembra osvežiću garderobu, jer u Skoplju uvek nađem nešto lepo u nekoliko butika u centru. Volim sportsku garderobu, posebno jakne, pa ću i u Švedskoj, gde ću uskoro nastupati, kupiti garderobu za zimu.

Da li ćete pozvati prijatelje ako ostanete kod kuće za Novu godinu?

- Sigurno da hoću, jer tako najviše i volim da organizujem doček. Porodica i prijatelji na jednom mestu, kao prošle godine u Novom Vinodolskom. Nekada sam imao vikendicu u okolini Sarajeva, gde sam stalno sa drugarima slavio Novu godinu i to mi je bilo najmilije. Pre se nije toliko pevalo za novogodišnju noć. Čak i ako budem pevao za doček, voleo bih da to bude nesto intimnije, zbog smrti mog oca.

Uz sta najradije zaigrate?

- Ni u Sarajevu nisam preferirao diskoteke, nismo se moji prijatelji i ja tamo veselili kao uz tamburaše. To volim, takav provod mi je najveseliji. I u Sarajevu gde su sevdalinka i harmonika uvek bile dominantne, moji drugari i ja samo najviše voleli muziku tamburaša.

Strastven ste čovek?

- Veoma, strast mi je najveći životni pokretač. Svaki čas me strast preplavljuje. Šalu na stranu, oženjen sam!

Da li vam se jos uvek udvaraju dame?

- U braku sam, pa to nije klasično udvaranje, pre bih to nazvao reakcijom žena na moju popularnost. To je nešto što je prirodno, nije to ništa strašno.

Izvor: Magazin " Hello "

Hvala Saveti na prekucanom tekstu!

 

 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Ostavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.