Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Gloria

 

 

ZDRAVKO ČOLIĆ

 

  • ZDRAVKO ČOLIĆ
  • Volio sam samo tri žene

 

 

 

Sarajevski pjevač s beogradskom adresom otkriva što mu znači ponovni dolazak u Zagreb u čijoj će Areni održati koncert te kako je, nakon što je imao tisuće žena, a bio zaljubljen samo dva puta, tek u trećoj ljubavi pronašao životnu partnericu s kojom je dobio dvije kćeri

Koju god pjesmu odabere kao uvodnu za svoj koncert koji će 8. ožujka pod medijskim pokroviteljstvom Glorije održati u zagrebačkoj Areni, jedno je sigurno: s 57-godišnjim Zdravkom Čolićem publika će, po običaju, pjevati od početka do kraja. Iako svaki nastup ovog Sarajlije s beogradskom adresom traje više od tri sata, katkad je i to premalo da se otpjevaju svi njegovi hitovi, poput “Ti si mi u krvi”, “Gori vatra”, “Pjesmo moja”, “Svadbarskim sokakom”, “Glavo luda”... koji su dali pečat gotovo četiri desetljeća dugoj karijeri.

Uz pjesme koje slušaju i vole čak tri generacije, njegov život obilježile su i žene - ne samo obožavateljice koje su ga pratile u stopu i zasipale ljubavnim porukama već i one koje su imale sreću da s njim ostvare i “bliske susrete”. Status vječnog neženje prekinuo je u 50. godini.

Danas on i supruga Sandra imaju dvije kćerkice: sedmogodišnju Unu i dvoipolgodišnju Laru. Zbog Une, školarke, obitelj ga neće pratiti na zagrebački koncert, gdje će nastupiti uz pratnju benda, gudača i balerina, no zato će Čola, kako ga zovu prijatelji, početkom svibnja svoje cure odvesti u Pariz, gdje ima koncert u Olympiji.

 

Mnogi vam zavide na neiscrpnoj energiji: kako održavate tu kondiciju?

- U posljednje doba se nisam baš pretrgao od treninga - zimi se uvijek malo ulijenim. Malo trčkaram, brzo hodam i plivam. Imam omiljene lokacije za trčanje: u Zagrebu je to podsljemenska zona ili savski nasip, u Ljubljani Golovac, u Sarajevu Trebević, a u Beogradu Košutnjak. Premda sam druželjubiv, kao pravi Blizanac, volim se ponekad izolirati od ljudi.

Vaša najvjernija publika su žene. Je li istina da vam je Goran Bregović rekao: “Čola, pa mi smo počeli svirati da bi nas ribe zapazile”?

- Da, glazbenici su uvijek bili omiljeni kod žena. Nije bilo bitno koliko smo sramežljivi i povučeni - na pozornici bismo uvijek bili zapaženi i djevojke su nam prilazile.

Što vam najviše nedostaje iz tih mladenačkih dana?

- Prijatelji iz Sarajeva koji su se rasuli po cijelom svijetu. Uvijek se vežem za ljude, nikad za zgrade i predmete. Veseli me što poslije Zagreba odlazim u Australiju gdje ću se susresti s desetak starih prijatelja. Prava se prijateljstva sklapaju do 25. ili 30. godine, sve kasnije se svodi na poslovne susrete i poznanstva.

Kad ste prvi put bili u Zagrebu?

- Kao 16-godišnjak, kad sam došao na jugoslavensko juniorsko prvenstvo u atletici. Natjecao sam se u trčanju na 100 metara i skoku udalj. Pamtim taj posjet i po ozljedi: pukla mi je tetiva i ubrzo nakon toga prestao sam se baviti atletikom. Do kraja gimnazije ostao sam vjeran jedino nogometu i klubu Željezničar. Sport su nakon gimnazije zamijenile gitara i pjesma, najprije u grupi Mladi i lijepi, potom u Ambasadorima te u Korni grupi. A kad sam 1972. snimio prvu samostalnu ploču, “Sinoć nisi bila tu”, potpisao sam ugovor za Jugoton i poslovno sve češće dolazio u Zagreb. I otad mu se uvijek rado vraćam.

Je li istina, kao što ste jednom izjavili, da ste imali na tisuće žena, ali da ste bili zaljubljeni samo tri puta?

- Istina je. Zabavljao sam se samo s tri žene: četiri godine pro veo sam s Jacom Dulić, balerinom iz plesne grupe Lokice, sedam godina s Elizabetom Vidas, manekenkom iz Rijeke, a sa svojom suprugom Sandrom bio sam u vezi 11 godina. Sve prije toga i između bili su flertovi, neki površni susreti i stras tkoja nije nužno povezana s ljubavlju, iako ponekad i jedna noć provedena s nekim ili dubok pogled ostanu urezani u sjećanje.

Koliko vas je obiteljski život promijenio?

- Postao sam odgovorniji, ne živim od danas do sutra, novac ne trošim uludo... No, ostao je optimizam i strast za životom, što želim prenijeti i na svoju djecu.

Marijama Marinović

Objavljeno: 26-02-2009.


 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Stavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.