Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Intervjui ...

 

 

'Ne razmišljam o povlačenju'

 

Bez sumnje najveća pjevačka zvijezda ovih prostora i danas je na samom vrhu. Ne samo da nam je dao intervju, već i neke dosad neobjavljene fotografije iz privatnog albuma

 


(+ Kliknite na sliku za uvećanje )

Čolin koncert u Beogradu došlo je vidjeti 70 tisuća ljudi, a u Sarajevu je do posljednjeg mjesta rasprodao Zetru. U pulskoj Areni nastupa 2. srpnja i sigurno će biti rasprodana, a na jesen konačno dolazi i u Zagreb. Obožavaju ga u svim državama bivše Juge. gdje je ženama još uvijek najpoželjniji pjevač.

Ostali ste na vrhu popularnosti u cijeloj regiji, uvijek napunite stadion ili barem najveću dvoranu. Kako objašnjavate tu svoju popularnost?

Mene kroz vrijeme drže pjesme i podrška publike. Trudim se da uz suradnike s kojima surađujem nađem one pjesme koje neće razočarati moju stariju publiku, a koje će, s druge strane, biti zanimljive novim generacijama. Sumnjam da bih bez pjesama bio posebno zanimljiv.

Politika vas nikada nije dotakla, a tijekom ratnih 90-ih ni vi nju. Kako ste uspjeli ostati iznad svih tih nemira sve ove godine?

I kada sam bio u muzici i kada sam pokušavao u maloj privredi, nastojao sam da to bude van politike. Istovremeno, čuvao sam prijateljstva na svim stranama bivše Jugoslavije. Toga se ne sramim.


(+ Kliknite na sliku za uvećanje )


(+ Kliknite na sliku za uvećanje )

Što vas drži uz pjesmu, a odbija od politike?

Ja sam čovjek dobre volje i tolerancije. Ne znam koliko su to kvalitete za politiku. Ja sam izabrao pjesmu i nje se držim. Kad sam izdržao do sada bez politike, trudit ću se da tako i ostane.

Kao mali pokušali ste sa sportskom karijerom, a potom i glumačkom, no postali ste pjevač. Što je presudilo?

Ja sam i danas sportaš u srcu. Nema dana da ne treniram. Sada je to čista rekreacija. Glumac sam bio u školskim priredbama i mnogo kasnije u nekim TV emisijama. Što se tiče muzike, teško je bilo odrasti na Grbavici u Sarajevu, krajem šezdesetih, a da te zvuk gitare makar malo ne inficira.

Otpočetka vas prati glas zavodnika, pa čak i danas na vašem koncertu prevladava ženska publika. Kako biste objasnili tu iznimnu privlačnost ženama?

Ja pripadam pjevačima koji su mnogo pjesama posvetili ženama. Mene raduje što se godinama pazimo. Ne mogu lagati, pa tvrditi da sam karijeru pravio i pjesme tražio s namjerom da se dopadnem muškoj publici.

Nekako ste uspjeli tijekom svoje karijere uglavnom držati svoj život daleko od medija i izvan tabloida i žutog tiska. Koja je tajna privatnog života daleko od očiju javnosti?

Uvijek sam spreman na zahtjeve medija budući da je moj posao izložen interesu javnosti. Opet, moj porodični život je nešto što pokušavam zadržati za sebe, izvan javnog saobraćaja.


Zdravko Čolić u studiju Abbey Road u Londonu
(+ Kliknite na sliku za uvećanje )

Prvi ste se put oženili u svojoj 50. godini života i rasplakali tim potezom mnoge obožavateljice. Jeste li dotad tražili ženu svog života ili vam je jednostavno godio dotadašnji način života?

Ima tu neka zakonitost. Nekome sve u životu ide rano, meni sve dolazi malo kasnije. Tako i brak i obitelj.

Imate dvije kćeri, Unu od sedam godina i Laru od dvije godine. Kako se snalazite kao tata?

Mi se volimo, družimo, mazimo i pazimo.

Koliko često provodite vrijeme sa svojom obitelji?

Imam puno profesionalnih obaveza, ali volim porodični ambijent. To je, valjda, nasljedno.

Izuzetno mnogo nastupate. Kada bi se izrazilo brojkom, koliko nastupa godišnje u prosjeku imate?

U regiji do 20-25 koncerata godišnje, po inostranstvu još toliko. Razlika je samo u dinamici. U Americi i Australiji se pjeva svaki drugi-treći dan, ovdje svaka dva-tri tjedna.


Zdravko Čolić u Engleskoj 2006.
(+ Kliknite na sliku za uvećanje )

Nedavno ste se vratili s turneje po SAD-u. Vjerujem da vas je publika iz naših krajeva objeručke dočekala, no imate li kakve povratne informacije od američke publike?

Gro publike čine naši ljudi. Amerikanci su uglavnom iznenađeni onim što dožive na tim koncertima.

Jeste li razmišljali o inozemnoj karijeri? Naravno, pritom ne mislim na uspjeh u državama bivše Jugoslavije.

To je nešto što mi nedostaje. Postigao sam profesionalno mnogo toga što nisam ni smio sanjati, osim pjesme na nekoj svjetski referentnoj top listi.

Do kada planirate snimati albume i nastupati? Planirate li u mirovinu?

Ne razmišljam o povlačenju. Snimat ću dok budem u mogućnosti da sa svojim prijateljima i suradnicima nalazim pjesme koje me motiviraju i tjeraju naprijed, a nekoga vesele.

Što planirate za pulski koncert?

Posljednji put kiša je pokvarila divnu atmosferu u Areni i prekinula koncert. Znači, predstoji mi dvostruka obaveza, da podmirim stari dug i predstavim nove pjesme s ploče 'Zavičaj'.


(+ Kliknite na sliku za uvećanje )

Zdravko Čolić Marakana 2007. 'Ti si mi u krvi'

Na jesen nastupate i u Zagrebu. Koliko vam znači nastup pred zagrebačkom publikom?

Zagreb je grad gdje sam započeo svoju diskografsku karijeru, gdje sam osvojio neka značajna profesionalna priznanja, u kojem imam puno prijatelja i gdje uvijek, upravo zbog svega toga, dolazim s radošću i (malom) tremom.

Zanimljivo je da ste kroz karijeru promijenili čak sedam diskografskih kuća. Zašto?

Prije svega, moja karijera je duga i čini mi se da sam u tom vremenu promijenio ne sedam, već osam diskografskih kuća. Po prirodi sam čovjek koji se u poslu veže za ljude, a ne za institucije. Znači, mijenjao sam izdavače kad su me na to natjerale okolnosti. Podjela prihoda nikada nije bila stvar koja me je privlačila ili udaljavala od nekog izdavača.

Nedavno je u izdanju Croatia Recordsa objavljen vaš 'Ultimate Collection', a karijeru ste i počeli u Jugotonu, za koji ste objavili svojih prvih pet albuma. Jeste li ikada razmišljali o povratku njima?

Veoma sam sretan što je Croatia Records načinila baš takav 'Ultimate Collection'. Za Jugoton me vežu nezaboravne uspomene, a za Croatia Records mnoga prijateljstva. Preko 'Zavičaja' smo prošle godine obnovili suradnju, s 'Ultimate Collection' učvrstili. Idemo dalje...

Što je to što vas je održalo na vrhu svih ovih godina?

Pjesme i ljubav publike. Sve ostalo bude i prođe. Karijera bez pjesama i publike nije karijera, već samo kratkotrajna zabluda.


(+ Kliknite na sliku za uvećanje )

 

Objavio Tportal.hr 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Stavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.