Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Intervjui

 

TRECI PUT NA MARAKANI

cola


Piše V. Cikeš

Gde god da je na prostoru onoga što se zvalo Jugoslavija u poslednjih tridesetak godina Zdravko Colic održao koncerte, to je uvek bio prvorazredni dogadaj. Ali i medu njima, dva koncerta na beogradskoj Marakni su bila nešto posebno, dragulj u kruni njegove popularnosti.
Sada je na redu treci, zakazan za subotu, 23. juna.

Poput sportista pred važnu utakmicu, tako se i Colic povukao sa svojim muzicarima na Palic u svojevrsni karantin, gde u oronuloj bioskopskoj sali vec nedelju dana uvežbavaju stare i nove pesme. U obližnjem restoranu i šetalištu oko jezera ljudi ga prepoznaju, ali se uglavnom suzdržavaju da pridu.

- Ovo je idealno mesto da se malo izdvojimo iz gužve i u miru uvežbamo program. Mislio sam prvo da odemo na Zlatibor, ali bi nas tamo svako malo neko zaustavljao da popijemo pice, da se družimo. Ovde toga ipak nema i možemo maksimalno da se posvetimo koncertu i probama - prica Colic sa kolicnom entuzijazma karakterasiticnom za nekoga ko tek treba da se dokaže.
Naravno, to što ga ne tapšu svi po ramenu ne znaci da tokom tih nekoliko sati izmedu proba nije podelio desetak autograma i nekoliko puta se slikao sa onim najhrabrijim prolaznicima koji su mu se obratili za tako nešto.

Colic je tokom cele karijere uvek nalazio nacina i volje da maksimalno ispotštuje svoje obožavaoce. A ovi su mu to uvek nesebicno vracali. U tome i leži deo njegovog uspeha koji gotovo da nema presedan u našoj muzici. Uostalom, o tome govore i ovi koncerti na Marakani.

cola
 

- Cak i na tako velikim koncertima pažljivo gledam lica u publici. Sve dokle mogu da vidim. Gledam njihove reakcije, pokušavam da uspostavim kontakt pogledom i komuniciram sitnim gestovima ili mimikom. Kada ugledam neko lepo, simpaticno lice namignem, nekome se nasmešim, a nekoj lepoj devojci, što da ne, cak dam do znanja da je u tom trenutku ta pesma posvecena baš njoj!

U tom trenutku naviru secanja na stotine ushicenih devojcica koje su obeležile prvi Colicev koncert na Marakni, 5. septembra 1978. godine, i koje su kroz suze i vrisku ispratile vecinu pesama. Gotovo ista slika na istom mestu 23 godine kasnije, bez obzira što je neposredno pred taj drugi koncert na Marakni, 30. juna 2001, Colic od najpoželjnijeg neženje postao najpoželjnija oženjena javna licnost.
Sve to moralo bi da unese malo nespokojstva i pred treci nastup na ovom za njega vec pomalo mitskom mestu.

cola

A vatromet?
- Joj, nisam siguran. Voleo bih, ali sada ima toliko tog vatrometa za svaku priliku da ljudima to verovatno više i nije toliko zaniljivo - kaže Cola koji, prakticno, vodi racuna o svemu šta ce se te veceri dogoditi...

Sa njim ce pred publiku, s izuzetkom jednog od dvojice klavijaturista kome ce ovo biti "vatreno krštenje", izaci ekipa iskusnih muzicara na celu sa bubnjarem Dragoljubom Ðuricicem.

- Od kada sam poceo pripreme za koncert skinuo sam sedam kilograma i osecam se toliko dobro da se ne bih sklonio ni Tajsonu - kaže Dragoljub, koji je svirao i prethodna dva Colina koncerta na Marakni.

Iako su za sada sve misli usmerene ka Marakani, Colic polako razmišlja i o koncertu u Sarajevu, koji planira za septembar. Želja mu je da održi i nekoliko koncerata u Hrvatskoj, ali i u najreprezenatativnijim dvoranama Londona, Pariza i Beca.

 
 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Stavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.