Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Intervjui

 

Na svakom koncertu
jednako izgaram


PRINC naše pesme Zdravko Colic za osam dana po treci put u svojoj karijeri održace koncert na najvecem srpskom fudbalskom stadionu "Marakani", pod medijskim pokroviteljstvom "Vecernjih novosti". Ideja mu nije bila da pobedi sebe iz 1978, ili nadmaši koncert iz 2001, nego zašto da to ne ponovi kad je to vec radio. Da pokuša, bez obzira na to što mu ekonomska situacija i puno zakazanih koncerata na otvorenom ne idu naruku.


Colicu i FK Crvena zvezda neke se godine poklapaju. Prvi put je došao na "Marakanu" da sa Beogradanima proslavi uspeh ploce "Ako prideš bliže" (njegov najtiražniji album, prodat u više od milion primeraka), baš onih dana kad je Zvezda kretala sa Pižonom i Duletom Savicem na nezaboravni uspon po Evropi. Bio je to "Putujuci zemljotres". Dok je Zvezda proslavljala 22. titulu, Zdravko je okoncao prvu turneju po novonastalim južnoslovenskim državama sa plocom "Okano", i to povratkom na "Markanu". Turneja se zvala "Putujuca katarza". Zvezda je ovog proleca osvojila 25. titulu, i to se poklapa sa premijernim koncertom nove ploce "Zavicaj".


- Na "prvoj" "Marakani" bilo je gotovo 60.000 ljudi - prica Colic za naš list. - Tada na tribinama nije bilo sedišta, pa je na njih moglo da se smesti duplo više publike nego danas. Bina je bila na atletskoj stazi, okrenuta ka "zapadu", a publika je popunila deo "juga" i "severa". Bina je dan pred koncert dopremljena iz Londona, baš kao i ozvucenje i laseri koji su bili vlasništvo cuvenog "Pink flojda". Za ono vreme to je bilo grandiozno.

Za "drugu" "Marakanu", na kojoj je bilo 80.000 gledalaca, pozornicu ste smestili na sever stadiona i prvi put publici dozvolili da bude na travi...


- Kada sam mog tadašnjeg producenta Sašu Habica pitao za cistocu tona i neke detalje, rekao mi je da to nije važnije od komunikacije koja ce se uspostaviti. I stvarno, publika je mogla sama da izvodi 60 odsto stvari koje su otpevane. Dosta toga je bilo spontano, od vode kojom sam poprskao prve redove, do one kojom su mi uzvratili. Pevao sam, bilo mi je puno srce, i to je ponelo ljude. Pocela je razmena energije izmedu publike i mene. Gotovo se materijalizovala, postala opipljiva. Na svakom koncertu jednako izgaram. Ovde je bila veca snaga, veci duh me pokretao. Voleo bih da sam mogao i više i žešce. Nikada mi nije dovoljno, dao bih i više nego što mogu kada su tako lepe prilike.

Šta ocekujete od "trece" "Marakane"?


- Dobru energiju i da koncert u tehnickom smislu bude na svetskom nivou. I dalje me muci repertoar. Želeo bih da pevam puna cetiri sata, ali mi organizatori ne daju, i predlažu nastup od dva i po sata. Verujem da cu suziti izbor na 40 pesama, ali kojih, to u ovom trenutku ne znam tacno. Znam samo da cu koncert završiti sa "Pesmo moja", posle cega ce uslediti vatromet. Vatromet za mene ima posebnu simboliku, neku uzvišenost.

Da li ste obezbedili odgovarajuce cipele za "Marakanu" ili cete pevati u razgaženim, kao na prvom koncertu u "Beogradskoj areni", jer su vas nove žuljale?


- Bice to patike-cipele! Nešto slicno onima koje su bile moderne osamdesetih godina u vreme novog talasa. Tada su u trendu bile stilizovane varijante odela - sakoi sa širokim ramenima i užim pantalonama, a na nogama patike u raznim bojama. Secam se da smo samo Rod Stjuart i ja furali te fantasticno lagane patike, a nabavljali smo ih u jednoj specijalizovanoj radnji u Kings roudu u Londonu.

Koncert na "Marakani" 23. juna oznacice pocetak turneje po bivšoj SFRJ?


- "Zavicaj" je u republikama bivše SFRJ naišao na bolji prijem nego moji prethodni albumi. U Bosni je ova ploca nekako najviše domaca. Mislim da je Sarajevo zrelo za jedan dobar koncert, jer smo ga na prošloj turneji sticajem okolnosti zaobišli. Takode, i Zagreb, Pula ili Split. Split je težak i nezgodan grad. Ne prihvata nikog ko nije iz Hrvatske, a cak i svoje izvodace znaju da ispraše. Bajaga je tamo radio i bilo je otpora, ali interes za moje koncerte postoji, što me izuzetno raduje.

JOŠ 3.000 ULAZNICA!

ZBOG velikog interesovanja, a uz saglasnost FK Crvena zvezda, organizatori koncerta Zdravka Colica odlucili su da u ponedeljak 18. juna puste u prodaju još 3.000 ulaznica. One ce se prodavati na blagajnamalj "Marakane" i Bilet servisa.


KEKEC I MOJCA

IZMEÐU atletike i muzike izabrali ste ovo drugo. Da li je tacno da vam je gluma ostala neostvarena želja?


- Bio sam clan glumacke sekcije u trecem razredu osnovne škole "Vladimir Peric Valter" i preporucili su me gospodinu Mariju Misteru, direktoru Pionirskog pozorišta u Sarajevu. Glumio sam u dve predstave - "Decaci Pavlove ulice" i "Kekec". Bio sam Kekec što zvižduce i pita: "Gde si pošla, Mojca?" Medutim, pozorište mi je bilo daleko od kuce, a u meduvremenu sam dobio gitaru i zainteresovao se za muziku. Da sam kojim slucajem pop pevac u SAD, sigurno da bih glumio u filmovima, jer je trend u šou-biznisu da pevaci snimaju i filmove. To je radio Elvis Prisli, a danas to radi Madona.

 
 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Stavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.