Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Intervjui

 

OPTIMIST
COVEK KOJI DONOSI DOBRO RASPOLOZENJE

ZDRAVKO COLIC JE ODRASTAO U SARAJEVU, PORED SKENDREIJE I MILJACKE.ZIVEO JE SA MLADJIM BRATOM I S RODITELJIMA: MAJKA JE BILA DOMACICA, A OTAC JE RADIO U POLICIJI.DETINJSTVO, INTERESOVANJA I SNOVI BUDUCE LEGENDE DOMACE MUZIKE NISU SE RAZLIKOVALI OD SNOVA I INTERESOVANJA NJEGOVIH VRSNJAKA.IGRAO JE FUDBAL I BIO CLAN RECITATORSKE SEKCIJE.ONDA JE U SEDMOM RAZREDU POCEO DA UCI DA SVIRA NA GITARI I MUZIKA JE PRONASLA SVOJE MESTO U NJEGOVOM ZIVOTU.


PRVI PUT JAVNO

ZDRAVKO JE PRVI PUT JAVNO PEVAO U BAOSICIMA, U BOKI.SVAKO VECE OD 10 SATI PA DO JUTRA ZABAVLJAO JE TURISTE NA PLAZI ILI U KAMPU.
U BLIZINI U BJELOJ, ZARADIO JE PRVI NOVAC.BIO JE U TRECEM RAZREDU GIMNAZIJE KADA SE PRIJAVIO NA TAKMICENJE PEVACA AMATERA.IZVEO JE PESMU BITLSA "LEDI MADONA" I OSVOJIO DRUGU NAGRADU.ZARADJENI NOVAC JE ISKORISTIO DA SA DRUSTVOM ODE U DUBROVNIK.
IPAK PRVI ZVANICNI ARANZMAN IMAO JE U GRUPI "AMBASADORI", U KOJOJ JE PEVAO DVE IPO GODINE.


NAJDRAZI DAN U ZIVOTU

KAO SOLISTA PRVI PUT SE POJAVIO NA FESTIVALU "VAS SLAGER SEZONE", U SARAJEVU 1972 GODINE.PEVAO JE PESMU KEMALA MONTELA "SINOC NISI BILA TU" I OSVOJIOTRECU NAGRADU I NAGRADU ZA INTERPRETACIJU.ISTOG DANA POLOZIO JE MATEMATIKU NA EKONOMSKOM FAKULTETU, POSLEDNJI ISPIT NA PRVOJ GODINI STUDIJA.ZA ZDRAVKA JE TO BIO "NAJDRAZI DAN U ZIVOTU".
ZATIM JE SVE KRENULO UZLAZNIM TOKOM.NA OPATIJSKOM FESTIVALU JE POBEDIO SA PESMOM "GORI VATRA" I PLASIRAO SE ZA PESMU EVROVIZIJE.U LUKSENBURGU NIJE POSTIGAO ZNACAJAN USPEH, ALI JE POTPISAO UGOVOR SA WARNER BROTHERS I ZA NJIH SNIMIO 4 SINGLA, DVA NA NEMACKOM I DVA NA ENGLESKOM.


NAJ OD ZDRAVKA

ALBUM "AKO PRIDJES BLIZE" PRODAT JE U VISE OD 800 HILJADA PRIMERAKA.PESME "PJEVAM DANJU, PJEVAM NOCU", "GLAVO LUDA", "JEDNA ZIMA SA KRISTINOM", "ZAGRLI ME", "PRODUZI DALJE" I DANAS SE SLUSAJU, A SNIMLJENE SU SKORO PRE DVADESET GODINA.
NJEGOVE PESME SU ODAVNO POSTALE NEKA VRSTA NACIONALNOG BLAGA.A ON?
"SLAVA NIJE ONO CEMU SAM TEZIO, NITI SAM TO OD PEVANJA OCEKIVAO.TO SE JEDNOSTAVNO DOGODILO.VISE SAM VOLEO OPUSTANJE, OBICNU SVAKODNEVNICU, BEZANJE U MALE, TIHE STVARI, U ZIVOT BEZ VELIKIH OBAVEZA".


NAJVECI KONCERTI

VELIKI KONCERT ZDRAVKO JE IMAO 1979. GODINE NA MARAKANI NA KRAJU TURNEJE "AKO PRIDJES BLIZE".NA MARAKANI SE OKUPILO 70 HILJADA LJUDI.NA ISTOM MESTU, DVADESET I DVE GODINE KASNIJE SAMO JE DOKAZAO DA NJEGOVA POPULARNOST NE JENJAVA JER JE 80 HILJADA LJUDI PRATILO KONCERT.


LJUBAV JE SAMO REC

"VOLIM JEDNOSTAVNE, SARMANTNE ZENE KOJE TE OSVOJE NECIM NENAMETLJIVIM, GOTOVO NEPRIMETNIM, A TOLIKO ISKRENIM I PRIRODNIM"-OPISUJE ZDRAVKO SVOJ UKUS.
I RADIJE SE OPREDELJUJE ZA ONE KOJE NISU POZNATE SIROJ JAVNOSTI.
TO JE DOKAZAO I OZENIVSI SE ALEKSANDROM, PROFESOROM GEOGRAFIJE.


NEZAINTERESOVAN ZA SLAVU I NOVAC

"NISAM ZELEO SLAVU.JEDNOSTAVNO SE TAKO DOGODILO.POSLE SE VISE NIJE IMALO KUD", KAZE ZDRAVKO.I DODAJE: "NEZAINTERESOVAN SAM ZA MATERIJALNA DOBRA, SVE VOLIM DA PODELIM SA PRIJATELJIMA.NOVAC SAM UVEK TRETIRAO KAO KOMAD PAPIRA KOJI JE ZA TROSENJE, A NE ZA SKUPLJANJE."
ONI KOJI GA DOBRO POZNAJU OPISUJU GA KAO COVEKA SIROKE RUKE, KOJI UME I ZNA DA POTROSI, KOJI NIKAD NIJE SKRTARIO I KOJI JE BIO I OSTAO GALANTAN.
IPAK , U ZLATNO DOBA NEKO GA JE NAZVAO "MASINOM ZA PRAVLJENJE PARA".SAMO NJEGOV NAJPRODAVANIJI ALBUM "AKO PRIDJES BLIZE", KADA JE BIO NA VRHUNCU KARIJERE, OBEZBEDIO JE OBRT OD TADA NEZAMISLIVE DVE MILIJARDE DINARA ILI OKO DVA MILIONA MARAKA.


DA NISAM ZDRAVKO

NIJE LAKO BITI ZVEZDA, TREBA IZDRZATI TERET SLAVE I SVE ONO STO ONA PODRAZUMEVA.IPAK, MNOGI BI SE MENJALI SA ZDRAVKOM COLICEM, STO JE FLAMINGOSIMA, CAK DALO IDEJU DA SNIME PESMU "SVI BI DA BUDU ZDRAVKO COLIC".SA KIME BI SE ON MENJAO?
"NI SA KIM.IPAK, DA NISAM PEVAC, IZABRAO BIH BILO KOJU PROFESIJU KOJA NE ZAHTEVA ODREDJENO RADNO VREME".


KAKO ZDRAVKO "PODGREVA" SVOJ OPTIMIZAM?

PRIJATELJI I PORODICA SU OSNOVA SVAKOG OPTIMIZMA, ONI SU BAZA ZA DOBRO RASPOLOZENJE.TAKODJE, UVEK MI PRIJAJU SETNJE I LAGANI DZOGING.


GORI VATRA-ZASTITNI ZNAK

IAKO JE KASNIJE IMAO VECIH HITOVA OD PESME "GORI VATRA", ONA JE OSTALA ZDRAVKOV ZASTITNI ZNAK, JER OPISUJE NJEGA SAMOG.
"TO IMA VEZE SA ENERGIJOM I TEMPERAMENTOM KOJI SU DEO MENE", OBJASNJAVA ZDRAVKO.


FERPLEJ KAO ZIVOTNO OPREDELJENJE

KAKO USPEVATE DA IZBEGNETE TRACEVE?


"NISAM TIP KOJI MORA DA SE POJAVLJUJE U TRAC RUBRIKAMA DA BI ODRZAVAO SVOJU SLAVU.NE IZLAZIM NA MESTA GDE SE SAKUPLJAJU POZNATE FACE OVOG GRADA.U ZIVOTU SAM SE TRUDIO DA SE LEPO PONASAM I BUDEM FIN PREMA LJUDIMA.UVEK SAM SARADJIVAO SA MEDIJIMA KADA JE TO BILO NA OBOSTRANU KORIST, KAD IMAM KONCERT, NOVU PLOCU, TURNEJU.


UNINA OMILJENA - MASLINASTOSELENA

"RODITELJSTVO SVAKOG COVEKA PROMENI.NISTA VISE.NIJE ISTO KAD DOBIJETE DETE.UNA RASTE I SADA VEC IMA NEKA INTERESOVANJA.VOLI DA JE NOSIM NA KRKACE, DA GLEDA MOJE SPOTOVE NA TELEVIZIJI, POMALO VEC I SAMA PEVUSI.OMILJENA PESMA JOJ JE RANIJE BILA "RUSKA", A SADA JE HIT "MASLINASTOZELENA".TU PESMU CE ZDRAVKO PEVATI NA KONCERTU.IZNENADJENJE CE BITI JOS DVE PESME KOJE DUGO NISMO IMALI PRILIKU DA CUJEMO NA NJEGOVIM JAVNIM NASTUPIMA: "ZELENA SI RIJEKA BILA" I "ONA SPAVA".


STA POSLE KONCERTA?

POSLE BEOGRADSKIH KONCERTA PLANIRANA JE EVROPSKA TURNEJA.OCEKUJU NAS U PARIZU, HAGU, BERLINU, A POSLE TOGA I U AMERICI I U AUSTRALIJI.VEC RADIM I NA PESMAMA ZA NOVI CD, KOJI TREBA DA SE REALIZUJE SLEDECE GODINE.

 
 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Stavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.