Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Intervjui

 

NOGE SAME DA POLETE

 

U novi milenijum Zdravko Colic ulazi sa novim pesmama "Noge same da polete". Na novom albumu pesme koje se lako pevaju i prosto mame na igru. Album "Okano" istovremeno i u nekadasnjim jugoslovenskim republikama. Popularni Cola planira da uskoro postane tata.

U novi milenijum, devet dana pre roka, najmladja diskografska kuca "BK sound",usla je sa pesmama Zdravka Colica, najpopularnijeg pop pevaca bivse i sadasnje Jugoslavije. U prodavnicama ploca juce je, naime, osvanuo deseti Colin studijski album pod nazivom "Okano". Ime je dobio po bosanskoj uzrecici "oko moje okano", sto se od milja govori onima koji se najvise vole. Tako se, na primer, kada se sretnu pozdravljaju Cola i Goran Bregovic. Kako je Brega bio zauzet svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane", Zdravko Colic se na novom albumu potpisao kao autor muzike svih 12 pesama. Za tekstove su se pobrinuli Marina Tucakovic, Bora Djordjevic, Momcilo Bajagic i Arsen Dedic. Mada ce u maju napuniti 50 godina, Zdravko Colic izgleda kao mladic. Na razgovor za "Novosti" stigao je sa pomalo razbarusenom frizurom, u modernom crnom dzemperu. Poverava nam se da ozbiljno razmislja da postane otac! "Vreme je, eto i Brega me zeza da ce uskoro postati deda, a ja kao jos nesto cekam" - kaze uz osmeh Zdravko Colic. Na primedbu da na novi album nismo cekali sedam godina, kao na prethodni,Cola odgovara:" Opet je pauza tri godine, sto je na ivici podnosljivosti. Zbog bombardovanja se jedno vreme nista nije desavalo, pa se ljudima cini da je period kraci, ali u svetskom sou biznisu pauze izmedju dva albuma su jos manje. Opet, "Okano" je sto puta laksa i jednostavnija ploca od prosle, koja je bila prepuna nekih teskih harmonija i balada. Ja je zovem ferijalna, uzmes gitaru na ekskurziji i svi je pevaju. Aranzmanski visi izmedju evropskog i naseg popa, sa prizvukom Balkana, od koga ne bezim. Ima jedna turska pesma "Ajde idi", koja zvuci kao Madona u najboljim danima. Toliko je puna ritma da ti noge odmah lete cim je prvi put cujes. Nekako slatka i tuzna mi je "Na adresi ti pise", koja je posvecena Sarajevu. Ona nikome ne bi trebalo da bode oci, uostalom, ja sam Sarajlija...

U ISTO VREME, ALBUM "OKANO" POJAVIO SE I KOD KOMSIJA, U REPUBLIKAMA BIVSE SFRJ. HRVATSKI MEDIJI VEC BRUJE O ZDRAVKOVOM KONCERTU U ZAGREBU. STA ON KAZE NA TO?

Ja bih sigurno pevao ovu plocu u Zagrebu, jer mislim da se to sada moze odraditi. Prosle godine u martu, na koncertu u Ljubljani, bilo je reci da ja, kao prvi pevac iz bivse Juge, nastupim u Zagrebu. Ali, nije me bas nesto zanimalo.Mislim da ce sa ovom plocom ici brze, na prolece bi mogla da pocne turneja.

ZANIMALO NAS JE KAKO ZDRAVKO COLIC, EKONOMISTA PO STRUCI, GLEDA TRENUTNO NA EKONOMSKU SITUACIJU U ZEMLJI?

Stvari krecu nabolje, primljeni smo u Medjunarodni monetarni fond i nadam se da cemo krajem sledece godine imati prosek plate ne 250, nego 300 maraka. Jugoslavija ce ici brzim putem nego ostale zemlje Balkana, jer ce preskociti pogresne stvari na kojima je prethodna vlast izgubila i vreme i novac. Optimista sam i nadam se da ce vec od februara biti bolje, kada dodju neki novi ljudi koji nece razmisljati samo o svom stomaku, nego o citavom narodu.

Nova godina

Citav zivot sam hteo da pevam pod otvorenim nebom i zato cu Novu godinu docekati u Budvi. Ima tu i simbolike - u 21. vek pod vedrim nebom. Honorar ovoga puta nije vazan, jer se docek na budvanskom trgu sprema krajnje ozbiljno. Bice velika bina, dobro ozvucenje. Jedino ako jugo ne dune, pa nam pokvari zabavu - kaze Zdravko Colic.

 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Stavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.