Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Intervjui

 

SVILARU BIH SAVETOVAO DA POKUŠA DA PEVA
NA SVOJ NACIN!

cola i svilar


Nisam ocekivao da ce se za dva-tri dana prodati sve ulaznice za koncert u Sarajevu
Ono što je bilo uspešno, ne treba ponavljati. Eto, to je moje mišljenje o Vesninom i Dinovom novom duetu


"Pred koncert u sarajevskoj dvorani 'Zetra' daleko je napetije kada su emocije u pitanju nego što je bilo pred 'Marakanu'", kaže za "Svet" Zdravko Colic najavljujuci da ce 20. oktobra u svom rodnom gradu zapevati prvi put posle šest godina. "Svi izvodaci, bilo gde u svetu, najposredniji pristup imaju kada pevaju u svom gradu. Kada nastupam u gradu na Miljacki, uvek se osecam kao da pevam pred uciteljicom. Nisam ocekivao da ce se za dva-tri dana prodati sve ulaznice i da ce biti prava jagma. To se nije dešavalo ni 1978. godine pred koncert na stadionu 'Koševo', ni 2001. godine kada sam prvi put u Sarajevu nastupao posle ratnih dogadanja. Moji saradnici i ja se nalazimo u cudu i u dilemi da li da organizujemo još jedan koncert ili da to ostane 'zabetonirano', pa da mnogi u Bosni i Hercegovini ostanu željni moje pesme. Nije samo koncert u pitanju, nego dogadaj od društvenog znacaja i velika ljubav prema izvodacu s jedne, i moja ljubav prema ljudima iz Bosne, s druge strane", dodaje, po mnogima najveca muzicka zvezda na Balkanu.

* Misliš li da je ipak trebalo da organizuješ koncert na stadionu "Koševo"?

Postojali su planovi da sa istom opremom posle "Marakane" organizujemo koncert i na "Koševu". Ali, zbog koncerta duhovne muzike i Harisa Džinovica, koji su ranije rezverisali stadion, nismo mogli u to vreme da dobijemo termin. U meduvremenu stigla je jesen, pa smo morali da organizujemo u zatvorenom prostoru. Ali, i u "Zetru" može da stane 17-18, a ja verujem da ce se nagurati cak i 20 hiljada ljudi.

* Da li si našao vremena da ovih dana navratiš u Sarajevo?

Morao sam da odem zbog promotivnih aktivnosti u vezi sa koncertom. Uvek naglašavam da sam Sarajlija, bez obzira na to gde živim. Jedini sam koji je posle svega ostao cenjen i voljen medu svim etnickim grupama u Bosni. Nisam se nacionalno isticao, niti sam pravio pogrešne korake u tom smislu. Mada, bilo je možda nekih insinuacija u stilu "rekla-kazala". Kasnije se ispostavilo da su zlobnici zalud pokušavali da proture neke glasine i da sam se ja samo bavio svojim poslom i živeo svoj život.

* Da li si se možda video sa Dinom Merlinom prilikom nedavne posete Sarajevu?

Ovo je bio radni odlazak u rodni grad, tako da, nažalost, nisam imao vremena da se vidim sa njim. Bio sam preokupiran snimanjima nekoliko televizijskih emisija. Menadžeri i saradnici preneli su mi njegove pozdrave. Posle koncerta cemo snimiti spot za Merlinovu pesmu "Kao moja mati" u autenticnom ambijentu u kome vladaju patrijarhalni odnosi o kojima ta pesma govori.

* Da li ce Dino gostovati u "Zetri" na koncertu?

Kao ni na "Marakani", necu imati goste.

* Kako komentarišeš najavu da ce Vesna Zmijanac i Dino, dve decenije posle "Jorgovana", ponovo snimiti duet?

Ako je nešto bilo uspešno, to ne treba ponavljati. Treba pronalaziti druge ljude i osvežavati karijeru drugim kombinacijama.

* Da li ce uz tebe na sarajevskom koncetru biti i tvoja porodica?

Voleo da povedem stariju cerku Unu. Ako krene i supruga Sandra, onda bi to možda i bilo izvodljivo, jer ne bih mogao sam da brinem o Uni pored obaveza oko koncerta.

* Ove godine si sa porodicom letovao na Crnogorskom primorju...

Najpre smo se odmarali na Zlatiboru, a potom smo mesec dana proveli u okolini Tivta. S obzirom na to da imamo bebu, nismo mogli da idemo na duža putovanja u Tursku ili Grcku, pa smo zbog toga otišli na Crnogorsko primorje.

* Može li se zvezda poput tebe odmoriti na Crnogorskom primorju?

Nemoguce je tamo izolovati se. Ali, za mene idealan odmor predstavlja kombinaciju rekreacije u vidu plivanja i druženja u konobama uz dobro vino i ribu.

* Da li si pratio takmicenje "Zvezde Granda"?

Nisam redovno pratio, ali sam u nekoliko navrata imao priliku da pogledam o cemu je rec.

* Mnogi kažu da te pobednik Dušan Svilar imitira.

Nisam gledao finale jer sam te veceri bio na putu. Pre toga sam primetio nekog malog plavog koji je lepo otpevao moju "Mangupsku" pesmu. Dušan, pobednik, pevao je nekoliko mojih pesama. Prirodno je da oni koji nemaju svoje pesme pokušavaju da tudu otpevaju približno originalu. To sam možda i ja radio na svojim pocecima kada smo sa "Ambasadorima" "skidali" strane pesme. Obicno je to bilo približno originalnoj verziji. E sad, druga je stvar da li i koliko neko od njih ima snage i harizme. O tome ne bih želeo da govorim.

* Da li si primetio da je Svilar "skinuo" i tvoju koreografiju?

Primetio sam. Dobra ideja. Verovatno misli da je lakši put da dode do poena ako podseca na nekoga u toj branši. Prija mi kada neko pokušava da me imitira. Uvek sam imao nekih imitatora, što iz Hrvatske, što iz Bosne, Srbije, Makedonije... Mnogi su pokušavali da kopiraju moju originalnost, ali to uvek na kraju ispadne falsifikat. Ipak, ljudima je uvek u glavi onaj ko je prvi plasirao odredeni nacin interpretacije, koreografiju, bilo šta.

* Šta bi savetovao Dušanu Svilaru?

Neka pokuša da peva na svoj nacin, a ne da misli o nekom drugom. To ce se verovatno desiti spontano kada mu ponude pesmu koju ranije niko nije pevao. Kada ude u studio da snima svoju pesmu, producenti ce sigurno izvuci iz njega nešto originalno.

 
 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Stavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.