Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Novosti

strana: 1 2 3 4 5 67

 

 

25.10.2008.

Počeli su Dani muzike.

U sarajevskoj Zetri sinoć je održan prvi od tri predviđena programa. Sve je započelo kratkom ceremonijom, odnosno 'koncertnom verzijom' radijske emisije 100 vječnih koja se emitira na valovima BH radija 1 i u kojoj su glasači doslovno iz cijeloga svijeta, tokom dvije godine, birali vječne pop i rock pjesme u regionu.
Autor i voditelj ove emisije, Josip Dujmović, proglasio je 'vječnu pop pjesmu' po izboru publike – "Pjesmo moja" Zdravka Čolića. Čola je zbog obaveza u Njemačkoj bio spriječen da sudjeluje u ceremoniji, ali je video linkom pozdravio publiku i zahvalio se glasačima za "titulu koja ga je obradovala i koju će posebno cijeniti", kako je rekao u tom javljanju iz Njemačke. Trofej je u njegovo ime primio Adis Gojak, Zdravkov producent.
Za 'vječnu rock pjesmu' proglašena je "Makedonija" Dade Topića, koji je, primajući priznanje', rekao da nagrade nisu uvijek važne ili presudne za karijeru, ali kada ih neko dobije od skoro 300 hiljada glasača, koji su se tokom dvije godine uključili u izbor 100 vječnih, onda je to priznanje vrijedno poštovanja i ono ga čini izuzetno ponosnim.
"Život je prosta stvar. Zato budite prosti ali ne i priprosti. Voli vas vaš JD", odjavio je Josip Dujmović na svoj uobičajeni način koncertnu emisiju 100 vječnih i najavio Josipu Lisac.
Prva zvanična 'rock ikona regije', koja će biti nagrađena ovim priznanjem u večerašnjoj ceremoniji dodjele nagrada Indexi, dočekana je ovacijama.I tokom dva sata provela svoje fanove kroz cijelo svoje pjevačko razdoblje, od albuma 'Dnevnik jedne ljubavi' do novih pjesama s kojima najavljujuje budući album. Izvedba sevdalinke 'Niz polje idu babo sejmeni', po očekivanju, oduševila je sarajevsku publiku, ali je taj trenutak bio posebno impresivan, jer je Josipa ovu pjesmu izvela posebno emotivno – a capela, bez pratnje benda.Iako Josipa ne spada u kategoriju izvođača za velike dvorane, i u tom je prostoru pokazala da može vladati scenom i držati pažnju publike duže od dva sata.
Dani muzike nastavljaju se večeras proglašenjem dobitnika nagrade Indexi u osam godišnjih kategorija i u nekim posebnim i počasnim.

Izvor: Glas.ba

24.10.2008.

Festival „Dani muzike” u Sarajevu
Zdravko Čolić ima najbolju eks-YU pesmu svih vremena

Festival „Dani muzike” počinje večeras, a trajaće tri dana u Olimpijskoj dvorani „Zetra” u Sarajevu. Prve večeri biće proglašeno „100 večnih”, najlepših pop i rok pesama u regionu eks-Jugoslavije. U izboru koji je trajao gotovo dve godine učestvovalo je više od 200.000 glasača, a ubedljivo je pobedila numera Zdravka Čolića „Pjesmo moja”.

Nagradu će u ime tima Zdravka Čolića primiti menadžer Adis Gojak, a iste večeri biće predstavljena CD izdanja „Večni rok” te „Večni Pop” sa po 15 pesama iz bivše Jugoslavije koje je publika izabrala kao pobednike u svojim kategorijama.
Kako je saopštila agencija „Panta Rhei”, koja organizuje ovu manifestaciju, 24. oktobra koncert će održati Josipa Lisac, biće dodeljena posebna nagrada „Indexi”, a u „Zetri” će nastupiti i bendovi „Hladno pivo”, T.B.F., pevač Elvir Laković Laka i grupa „Pro Arte”.
Tokom manifestacije biće dodeljeno i nekoliko posebnih priznanja. Nagradu za globalni doprinos muzici dobiće Kemal Monteno, a nagrada za poseban doprinos za afirmaciju muzike u svetu biće uručena Srđanu Jevđeviću za bend „Kultur Shock”. Dani muzike biće zatvoreni 26. oktobra spektakularnim koncertom na kojem će u centralnom delu programa nastupiti grupa „Van Gog”, a istog dana biće organizovana predavanja i promocije eminentnih rok kritičara Pece Popovića i Petra Janjatovića.

„Pjesmo moja”

Na tekst Jove Jovanovića Zmaja muziku i aranžman je uradio Kornelije Kovač. Numera „Pjesmo moja” nalazi se na Čolićevom albumu „Zbog tebe” koji je producirao Kornelije Kovač. Ploča, koja je u decembru 1979. snimljena u „Central Sound” studiju u Londonu, objavljena je u proleće 1980. u izdanju „Jugotona” i prodata je u 400.000 primeraka.

Blic

15.10.2008.

ČOLA: NAVIJAM ZA JUGOSLAVIJU!

Uvek sam uz naše. Pošto živim u Beogradu navijam za Srbiju, ali kada igraju BiH I Srbija nemam favorita, jer sve je to nekako moje

Jugoslavija se raspala, ali Zdravko Čolić i dalje navija za „naše". Jedan od najboljih evropskih pevača, rođeni Sarajlija koji već dugo živi u Beogradu, kaže da nema dilema kada je u pitanju sportsko navijanje i da je uvek na strani eks-Ju republika.

- Ja sam bio i ostao navijač Želje - kaže Čola, i dodaje: - Kasnije sam zavoleo Zvezdu, ali sam ostao veran sarajevskom Želji jer je to moja dečačka ljubav. Kada su u pitaju ove „naše" države onda, s obzirom da živim u Beogradu, uglavnom navijam za Srbiju, ali kada igraju BiH i Srbija tu nemam favorita, ne mogu da delim. Sve je to nekako moje. Na evropskom prvenstvu sam navijao za Hrvatsku. Ma, radujem se uvek uspehu neke od republika bivše Jugoslavije u bilo čemu - kaže za „Mondo" Zdravko Čolić, inače nekadašnji fudbalski golman.

Zdravko trenutno priprema novi album, koji bi mogao da se pojavi već na proleće.

- Radim album i imam nekoliko završenih pesama. Većina saradnika biće ista - Brega, Bajaga, Balašević... Razmišljam i da uzmemo nekog dobrog di-džeja, koji će nekoliko pesama da uradi u tom fazonu. Album ću izdati možda na proleće, a možda sačekamo i jesen - kaže Čola.

(R. J.) Press

14.10.2008.

Čola za MONDO: I danas navijam za Želju

Pre 57 godina u Sarajevu je rođena je najveća zvezda bivše Jugoslavije, Zdravko Čolić. Kao dete više se zanimao za sport nego za muziku. Svoju sportsku karijeru započeo je kao golman u juniorima sarajevskog Željezničara, da bi ubrzo shvatio da mu atletika više leži.

Na jednom takmičenju osvojio je drugo mesto, odmah iza tadašnje atletske zvezde Nenada Stekića. Međutim, uskoro je shvatio da je ono što zaista želi muzika!

Iako decenijama više nije Sarajlija, ipak se rado vraća u rodni grad i dan danas je verni navijač sarajevskog "Želje"!

"Ja sam bio i ostao navijač Želje! Kasnije sam zavolio mnogo klubove, posebno Zvezdu početkom devedestih, ali sam oduvek veran sarajevskom Želji jer je to moja dečačaka ljubav. Kada su u pitnaju ove naše države onda, s obzirom da živom u Beogradu, uglavnom navijam za Srbiju, ali kada igraju BiH i Srbija tu nemam faviorita ne mogu da delim. Ja sam u BiH odrastao, sve je to nekako moje. Na evropskom prvenstvu sam navijao za Hrvatsku... Ma radujem se uvek uspehu neke od republika bivše Jugoslavije u bilo čemu", kaže za MONDO Zdravko Čolić.

Za sportskom karijerom kaže da ne žali, jer je uvek bio svestran, a voleo je i glumu, pa je primljen i u sarajevsko Pionirsko pozorište, gde je učestvovao u predstavama "Dječaci Pavlove ulice" i "Kekec i Mojca".

"MUZIKA MI JE BILA SUĐENA"

Muzika mu je bila hobi, učio je gitaru i išao u muzičku školu. Sa prijateljem Bracom Isovićem svirao je za društvo u parku, a u svom naselju su bili poznati kao duet Čola i Isa sa Grbavice.

"Muzika mi je, čini mi se, bila predodređena. Kao i većina muzičara iz Sarajeva, tako sam i ja želeo da radim u bendu, a ne da budem solo izvođač. Međutim, to je teško sve uskladiti i čovek sam jednom počne da gradi svoju karijeru i pravi kompromise. Nema neke posebne tajne mog uspeha, prosto je to ozbiljan pristup poslu i dobar odabir pesama i nepravljenje nepotrebnih pauza niti stalno pojavljivanje, već samo onda kada to publika traži", smatra Čola koji je "zvaničnu" karijeru započeo 1968. godine kada se kao sedamnaestogodišnjak u svom rodnom gradu priključuje grupi "Mladi i lijepi", a već godinu dana kasnije prelazi u afirmisane "Ambasadore".

Iako su ga često kritičari osuđivali zbog pesma koje su nazivali i "lakim notama", on se na to nije obazirao i svakim albumom je postizao neverovatne tiraže.

"Mogao bih ja da radim i teže pesme, ali ipak se bavim zabavnom muzikom za širu publiku. Mogu da izdam i album koji ne bi bio za širok spektar publike, ali bi onda izneverio većinu i zato je najbolji miks svega. Ne trudim se da moje pesme moraju po svaku cenu biti odmah hitovi, već želim da one traju i polako postaju hitovi. Prosto čovek treba da se bavi sobom i muzikom i da radi onako kako oseća, a to će onda i da oseti publika".

Iako je najveća pop zvezda Balkana, privatni život je oduvek vešto skrivao od javnosti, a skoro da nikada nije bilo novinskih natpisa u kojima se Čola pominje u negativnom kontekstu.

"Moj privatni život je vrlo jednostavan - imam ženu koja je normalna i prirodna i razume to što radim. Pored toga, često sam kući i nemam svakodnevne obaze kojima sam posvećen više nego porodici. Uspevam da sve izbalansiram, jer vodim jedan normalan život radeći posao koji volim".

"POLITIKA NIJE MOJ TIP"

Isto tako je, kaže, uvek bio i van politike i svega što se proteklih godina dešavalo na Balkanu.

"Sve me to, naravno, jako doticalo, ali nisam se mešao, jer ja tu ništa nisam mogao. Nisam želeo ni da budem deo političkih previranja jer ja tu nemam šta da tražim, moja posao je muzika. Pored toga, moj otac je bio oficir JNA i kod nas se država i vlast uvek poštovala i ja se i dan danas tako ponašam bez obzira na moje lično mišljenje. Nikad nisma učestvovao u političkim previranjima i davao svoja mišljenja jer ako si umetnik u politici onda ti se sve to posle izvjesnog vremena nekako obije o glavu".

Ako je neko i pomišljao da će Čola da se penzioniše, prevario se jer on i dalje neumorno radi, a novi album bi se mogao pojaviti već na proleće.

"Radim album i imam nekoliko završenih pesama. Biću i autor nekoliko, a većina saradnika biće ista - Brega, Bajaga, Balašević... Razmišljam i da uzmemo nekog dobrog DJ koji će nekoliko pesama da uradi u tom fazonu. Videćemo, ideja je mnogo i sve ćemo da ih objedinimo u jednu priču. Mislim da će to biti zanimljivo. Album ću da izdam možda na proleće, a možda sačekamo i jesen. Nemam nikada tačne datume, radim dok ne završimo sve i ne budem zadovoljan time", kaže Čola.

(Dado Popović, MONDO)

14.10.2008.

Čola izljubio Dodika za 110.000 eura

Pozdravljam našeg predsjednika Mileta Dodika koji nam se pridružio, kazao je Čola...

Vječiti mladić, kako ga često voli pohvaliti njegov zemljak iz Sarajeva Goran Bregović, pop zvijezda bivše Jugoslavije, ali i sadašnjeg vakta Zdravko Čolić je ovog vikenda održao spektakularni koncert na Trgu Krajine u Banjoj Luci kome je prisustvovalo preko 40.000 Banalučana, a bilo je i fanova iz Zagreba, Ljubljane, Celja, Daruvara, Karlovca.

Nakon tri sata zabave Čoliću se pridružila i aktuelna politička elita iz reda SNSD predvođena premijerom Miloradom Dodikom i gradonačelnikom Banje Luke Dragoljubom Davidovićem.

Čolić je sišao sa bine i izljubio se sa Dodikom ne prekidajući pjesmu, a nakon što je i Dodik otpjevao refren "Da si zvijezda sele moja", vratio se i to prenio publici.

- Pozdravljam našeg predsjednika Mileta Dodika koji nam se pridružio - kazao je ushićeno Čola, dok se kao slučajno uživo na Trg Krajine uključila i RTRS.

Dva dana prije koncerta je odlučeno da se koncert održi u hali "Borik", a cijena ulaznice je trebala biti 20 KM. No, Vlada RS je odlučila počastiti lojalno pučanstvo u i izvan Banje Luke zahvaljujući čijim glasovima je SNSD osvojio skupštinsku većinu u 48 opština RS i donijela odluka o sponzoriranju Čolićevog koncerta na otvorenom prostoru.

Popularni Čola je za tri sata nastupa, kako sazanjemo iz krugova bliskih Vladi RS, dobio 60.000 eura.

Ako se tome doda onih 50.000 eura za koncert u Bijeljini uoči lokalnih izbora, čime ga je počastio tamošnji SNSD, predvođen Gavrilom Batom Bobarom, onda nije čudo otkud tolika Čolićeva srdačnost sa "predsjednikom Miletom".

" Pozdravljam našeg predsjednika Mileta Dodika koji nam se pridružio - kazao je ushićeno Čola, dok se kao slučajno uživo na Trg Krajine uključila i RTRS

Tekst je preuzet iz bh. dnevnika "as"

13.10.2008.

Dani muzike u Sarajevu - Čola u izboru 100 Vječnih

Dani muzike, novi muzički projekat koji pokušava da povrati stari sjaj bosansko-hercegovaške muzičke scene, održaće se od 24. do 26. 10. u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.
Panta Rhei u saradnji sa “Bonus filmom” i KJP "ZOI '84.", podsetiće ljubitelje pop-rok nostalgije na zlatno vreme jedinstvenog muzičkog tržišta nekadašnje SFRJ.

24.10. Prvog dana manifestacije održaće se proglašenje “100 Vječnih", izbora najlepših pop i rok pesama sa područja Ex Juge. Hiljade i hiljade poštovalaca najbolje muzike iz celog sveta učestvovalo je u ovom izboru koji se može pratiti na talasima BH radija 1, kao i putem interneta na portalu 100Vječnih. Iz nedelje u nedelju, meseca u mesec, nepune 2 godine, tokom 100 predivnih emisija, ovaj projekat je mnoge ljude vratio kroz prošlost u neka lepa, stara vremena, omogućavao im da zaborave na probleme, opuste se i u potpunosti uživaju. Starije generacije je podsećao a mlađe upoznavao sa starijim prelepim pesmama kao i izvođačima koji vrede i ne trebaju biti zaboravljeni. Ovo je projekat koji itekako ima smisla.


(Zdravko Čolić i Josip Dujmović, urednik emisije 100Vječnih i osnivač nagrade Davorin)

Zdravko Čolić je od samog početka izbora uvek bio u samom vrhu, baš kao i njegova dugogodišnja karijera. Pred fanovima se našao veoma težak izbor - koje Čoline pesme predložiti i za koje glasati? Da su se Čolini fanovi pitali izbor bi se mogao pretvoriti i u izbor “100 vječnih Čolinih pjesama”, međutim izbor ima svoju pravu svrhu, u njemu učestvuju izvođači iz cele regije koji svakako zaslužuju status večnih, te su, logično, mnoge Čoline pesme i albumi ispali iz izbora. U kategoriji Pop pjesma skoro tokom celog izbora ubedljivo prvu poziciju čvrsto drži pesma “Pjesmo moja”, zatim slede pesme “Sinoć nisi bila tu” (trenutno na četvrtom mestu) koju je licno predložio Zdravko Čolić, “Gori vatra” (trenutno na 20-om mestu), “Prava stvar” (trenutno na 38-om mestu), “Loše vino” (trenutno na 39-om mestu), “Čija je ono zvijezda” (trenutno na 41. mestu), “Ti si mi u krvi” (trenutno na 42. mestu), “Zvao sam je Emili” (trenutno na 45-om mestu), “Jedna zima sa Kristinom” (trenutno na 46-om mestu), Cherie, cherie (trenutno na 48. mestu), “Zagrli me” (trenutno na 49-om mestu).

U kategoriji Pop album u konkurenciji su: “Ako priđes bliže” (1. mesto), “Zbog tebe” (2. mesto), “Malo pojačaj radio” (trenutno 17. mesto), “Ti i ja” (trenutno 18. mesto).

Ove pozicije 11 Čolinih pesama i 4 albuma su trenutne jer se pomeraju iz dana u dan.


(Press konferencija u sarajevskoj Zetri 19.08.08.)

Drugog dana, 25.10. predviđena je sedma dodela godišnje Nagrade “Davorin“. Ove godine nagrada će biti preimenovana u “Indexi“ i u 15-ak kategorija dobiće je izvođači i autori iz regiona za ostvarenja tokom prošle (2007) godine.

Za Nagradu "Indexi '08" u kategoriji rok album takmiče se Disciplina kičme, Hladno piva i bend No Rules.
U kategoriji hip hop album nominovani su TBF, Frenkie i St`llness.
U trci za debi album nalazi se Goribor, Gatuzo i Laka.
Nina Badrić, Toše Proeski i Nermin Puškar nominovani su u kategoriji pop album, dok za etno album godine konkurišu Livio Morisin, Lejla Jusić & Brano Likić Band te Dunja Knebl.
Za najbolji best live act konkurišu Gibonni, Van Gogh I Željko Joksimović.
Kandidati za najbolju žensku vokalnu izvedbu su Nina Badrić, Marija Šestić i Marija Šerifović dok su kandidati za najbolju mušku vokalnu izvedbu Nermin Puškar, Toše Proeski i Mile Kekin.

Pomenutim kandidatima i Vi možete dati svoj glas na portalu Davorin.ba


(Mesud Rizvo i Josip Dujmović na press konferenciji u Zetri 19.08.08.)

Treci dan 26.10. je predviđen za posebne promocije, kao i koncert grupe Van Gog,

Kako prenose iz Direkcije Davorina/Indexi/, počasnu nagradu “Bodo Kovačević” za najbolje gitariste dobiće Vlatko Stefanovski, dok će nagradu za životno delo dobiti Drago Mlinarec I Fadil Redžić.

Josipa Lisac će biti proglašena za rok ikonu i tim povodom 24.10. održaće u sarajevskoj Zetri solistički koncert, dok će grupa Pro Arte biti upisana u “Hall of Fame” i nastupaće dan kasnije, u ceremoniji dodele Davorin/Indexi/ 2008.

J.S.

12.10.2008.

ČOLIN SPEKTAKL U BANJALUCI

Zdravko Čolić je u petak uveče na Trgu Krajine održao spektakularan koncert i oduševio više od 50.000 ljubitelja njegove muzike

OBORIO REKORD... Zdravko Čolić pevao pred više od 50.000 obožavatelja

Čola je napunio ne samo najveći trg u Banjaluci već i sve ulice koje vode ka njemu, krovovi okolnih zgrada nisu se videli od oduševljene publike.

Koncert je bio najveći muzički događaj u ovom gradu do sada jer nijedna estradna zvezda nije uspela da na trg izmami toliko ljudi, koji su kao jedan pevali Zdravkove hitove. Posle letošnjeg koncerta Tijane Dapčević i Bobana Markovića održanog u organizaciji Pressa RS, Čola je ipak srušio sve rekorde u posećenosti.

Čolić se na binu popeo oko devet sati i pevao gotovo do ponoći. Nekoliko puta vraćao se na bis.

- Pevaj, Banjaluko! Srce mi je puno jer želim da vaša lica uvek budu ovako razgaljena pesmom - kratko je rekao Čola, a pesmom je govorio sve ostalo.

Na koncertu za bake, mame, kćerke, pa i unuke, video se veliki broj javnih ličnosti, među kojima i sam premijer RS Milorad Dodik.

Press

12.10.2008.

Tri sata uživanja

Došao je. Održao koncert i otišao. Zdravko Čolić počastio je Banjalučane nezaboravnim koncertom na Trgu Krajine i potvrdio po ko zna koji put da je najveća zvezda regiona, ali i šire.Sindrom zvani Zdravko Čolić poharao je i Banjaluku. Sve ceste grada na Vrbasu u petak uveče vodile su ka Trgu Krajine. Ravan parkiranih autobusa i auta u užem ali i širem centru grada težila je beskonačnom. Naći slobodno parking-mesto bilo je jednako dobitku na lotou. Trg Krajine bio je prepun. Takvi su bili i balkoni okolnih zgrada. Svi su hteli da čuju i vide našu najveću zvezdu koja je, na radost svih, pevala više od tri sata.
Čolin izlazak na binu dočekan je vriskom i burnim aplauzom. Njegov nastup predstavljao je vremeplov kroz njegovu dugogodišnju karijeru. Tako su se čule stare pesme „Loše vino“, „Jedina“, „Glavo luda“, „Pjesmo moja“, „Mađarica“, „Čija je ono zvijezda“, ali i novije „Zločin i kazna“, „Moja draga“, „Svadbarskim sokakom“, „Zavičaj“... Histerija, bura emocija, vriska i pesma parale su nebo! Iz prvih redova letelo je cveće i plišane igračke.
Čola u prepoznatljivom koncertnom raspoloženju. Pun energije, plesao je i trčao pozornicom. Potvrdio da mu nema ravnog na eksjugoslovenskom terenu!
Generacija svih! Od sedam do 77 godina! Možda i koja više. A i manje. Kažu „naše mame“ da se nije promenio i da su mu koncerti spektakularni i puni energije kao pre 30 godina.
„On je naša najveća zvezda! Bila sam na njegovom koncertu pre tačno 30 godina u Beogradu. Sećam se da sam kroz suze i vrisku ispratila većinu pesama. Mi smo generacija i nije mi teško doći ni na jedan njegov koncert na prostoru bivše Jugoslavije. On je jedini od svih!“ rekla nam je Elvira, koja je na koncert došla čak iz Sarajeva.
Nema sumnje da će se o ovom spektaklu pričati još dugo. Svako ko je bio deo ovog koncerta poneo je neko svoje nezaboravno iskustvo koje na koncertu može samo da priušti neponovljivi Zdravko Čolić. Banjalučane su koncertom naše najveće zvezde počastili Vlada RS i Grad Banjaluka.

Blic

11.10.2008.

Čolićev koncert zavadio Borane

Koncert Zdravka Čolića, koji je nedeljama bio najavljivan kao najveći spektakl koji je viđen u Boru, a koji je trebalo u nedelju da bude održan, odložen je za 18. oktobar. Međutim, odlaganje ovog hepeninga otvorilo je Pandorinu kutiju u gradu bakra, koja preti da ugrozi ionako krhku stabilnost vladajuće koalicije.
Naime, estradni menadžer Saša Mirković, koji je član Opštinskog veća SO Bor, zadužen za kulturu i informisanje, optužio je direktno Boru Rajića, vlasnika privatne firme "Bortravel", kojoj je povereno obavljanje gradskog i prigradskog saobraćaja, da je kriv što se Zdravko Čolić neće pojaviti pred Boranima.
- Bora Rajić, kome se na ime subvencija što njegova firma obavlja prevoz, iz budžeta mesečno izdvaja oko 100.000 evra, uprkos obećanju nije uplatio 1,2 miliona dinara da bi mogli da organizujemo koncert Zdravka Čolića - kazao nam je Mirković. - A, veliko je pitanje da li opština i treba da mu daje toliko novca, budući da nema detaljne analize da li nam je Rajić zaista prikazao realne cene prevoza.
Mirković je kazao da je od početka godine Rajiću iz opštinskog budžeta isplaćeno oko 750.000 evra. On je optužio vlasnika "Bortravela" i da njegova firma od SO Bor preuzima oko 200.000 karata, koje on, navodno, kasnije prodaje u svojim autobusima, i izrazio bojazan da se koncert neće održati ni 18. oktobra.
S druge srane, Rajić, koji je u vreme vladavine SPS, bio potpredsednik Izvršnog odbora, ističe da nikada nije obećao da će za koncert Zdarvka Čolića izdvojiti 15.000 evra.

- Na sastanku sa Srđanom Marjanovićem (DS), predsednikom opštine Bor, kome je prisustvovao i Mirković, rečeno mi je da ja treba da budem jedan od privatnika koji treba da podrže organizovanje koncerta Zdravka Čolića, sa čim sam se saglasio - naglasio je Rajić. - Međutim, onda sam u medijima video da je moja firma generalni sponzor, mada nije bio takav dogovor.
Vlasnik "Bortravela" je dodao da ga je Mirković pre izvesnog vremena pozvao i kazao mu da uplati 1,2 miliona dinara na račun jedne beogradske firme, ali da je on to odbio rekavši da je to mnogo i da može da uplati oko 300.000 dinara, ali samo na račun opštinskog Centra za kulturu.
- Međutim, tada me je pozvao Miodrag Kokelić, direktor Centra za kulturu i kazao mi da ne uplaćujem novac, jer je račun tog preduzeća blokirala jedna od firmi koja je povezana sa Mirkovićem - podvukao je Rajić. - Kada sam, na novom sastanku sa opštinskim rukovodstvom, pristao da dam i veću sumu, pod uslovom da mi Mirković prethodno vrati pola miliona dinara, koliko mi duguje, on mi je, pred svima, kazao da ću videti ako ne budem dao pare. Pa, da li je reč o reketiranju, zaključite sami.
Jedan od donatora koncerta Zdravka Čolića trebalo je da, sa dva miliona dinara, bude i SO Bor, ali su, nakon pretnje Sportskog saveza Bora da će, ukoliko uplate novac za to, sportisti i njihovi roditelji blokirati opštinu, od toga naprasno odustali

Večernje novosti

11.10.2008.

OTKAZAN KONCERT U BORU!

Koncert Zdravka Čolića koji je trebao da se održi sutra, 12.10. na gradskom Trgu u Boru otkazan je. Naime, "Bor travel", jedan od sponzora, nije uplatio potrebna sredstva, takođe ni opština nije izvršila uplatu preduzeću "Sky music" te je koncert otkazan upravo iz tih razloga.Potrebna novčana sredstva jedino je obezbedio "Beoton" i organizatori se nadaju da će tokom narednih dana naći nove sponzore, te da će koncert ipak biti održan naredne subote, 18.10.

Izjavu koju je Saša Mirković, osnivač kompanije Beoton, dao za TV Bor možete pogledati OVDE

Uredništvo Fan Kluba

11.10.2008.

Čola u Banjaluci za sve generacije

Trg Krajine Banjaluka, desetine hiljada ljudi i pevač od kojeg žene padaju u delirijum!

Izveštavati sa koncerta Zdravka Čolića skoro je postalo kliše - on i da samo zviždi na sceni opet bi sve napunio! Svi žele da vide i čuju kako to Čola radi!

Koncert Zdravka Čolića “okupirao” je ulice grada u petak uveče, a sve generacije došle su da pevaju sa jednim od najpopularnijih pevača ex-yu prostora! Dva sata uoči koncerta glavna banjalučka ulica bila je blokirana, na trgu su već “kao po navici” stigli Čolini najverniji fanovi.

Prema slobodnoj proceni, na trgu je bilo skoro 100.000 ljudi koji su sa nestrpljenjem čekali da sat na hramu Hrista Spasitelja otkuca 21 čas. U crnom odelu, spreman za još jedan šou u Banjaluci, Čola se pojavio na sceni, otpevao svoj stari hit “Produži dalje” i pripadnice lepšeg pola su već bile u delirijumu. Kasnije, nekoliko njih je završilo i u Hitnoj pomoći...

Čola je, kao dvadesetogodišnjak, trčao pozornicom, silazio u prve redove, pozdravljao se sa fanovima, slikao, dodavao im vodu... Poznato je da Čolićeve koncerte prati i vrhunska produkcija, a oprema za koncert dopremljena je u Banjaluku u pet šlepera. Muzička pozornica široka 26 i visoka 15, uz 150 KW ozvučenja i 300 KW rasvete i video bimovi. Tako to rade velike zvezde!

Sa Čolom su, u prvim redovima, pevali i premijer RS Milorad Dodik i gradonačenlik Banjaluke Dragoljub Davidović, koji su se pojavili na samom početku koncerta, a njegova najvjernija obožavateljka Banjalučanka Majda, po tradiciji, poklonila mu je ogromni buket crvenih ruža.

Dva bisa i tri sata pevanja publika, ali publika je htela još.. Ipak, Čola u gradu na Vrbasu nije gostovao više od tri godine! Ponoć je otkucala, svetla na pozornici su se ugasila, a slavlje sa trga preselilo u gradske lokale! Ovu noć kafići su, prema odluci gradonačelnika, imali produženo radno vrijeme do dva časa iza ponoći.

Banjalučki koncert po nečemu se razlikovao od drugih, jer je oboren i jedan novi rekord! Čola kaže do sada na koncertu nisu bili fanovi koji imaju više od 80 godina.

"Saznao sam da su ovom koncertu prisustvovali dvoje staraca koji imaju po 88 godina, što je zaista zanimljivo i drago mi je da ih moje pesme i danas uveseljavaju. Pored toga, ovaj mi je poseban i po tome što sam pevao pred prepunim trgom i što je tu bilo ljudi koji su samo svratili I znaju po koju pesmu. Volim Banjaluku i uvek rado dolazim jer ovde oduvijek imam divnu publiku”, rekao je vidno umorni Čola posle skoro tri sata pevanja.

Pokrovitelji koncerta su Vlada RS i Grad Banjaluka, a genralni sponzor m:tel, čiji su promoteri Banjalučanima delili diskove Zdravka Čolića "Zavičaj".

(Dado Popović, Ivana Šimundža, Mondo)

10.10.2008.

Spektakl u Banjaluci

Zdravko Čolić će večeras na Trgu Krajine u Banjaluci spektakularnim koncertom svečano zatvoriti letnju sezonu Kulturnog centra Banski dvor. Veliki broj Čolinih obožavatelja uživaće uz njegove najveće hitove poput „Ti si mi u krvi“, „Merak mi je“, „Glavo luda“ i druge. Ovim koncertom, kao i prethodnih godina, pevač će udariti pečat na mnogobrojna kulturna dešavanja, kojih je protekle sezone u Banjaluci bilo dosta. Tim povodom Čolić kaže:
- Dolazim naoružan dobrim raspoloženjem. Biće to manje-više uobičajeni program. Pevaću neke starije hitove, kao i one sa albuma „Zavičaj“. Sve to će stati u program koji će trajati dva do tri časa.

Kurir

08.10.2008.

“Merak mi je“ za meraklije

Banjaluka pripada grupi gradova sa trusnim tlom. Seizmolozi ne mogu da predvide kada će se i gde „zadrmati“, ali smo sigurni da će Banjaluka u petak uveče doživeti zemljotres, i to muzičko-estradni. Najjačeg intenziteta. A, kako i ne bi, kada u grad na Vrbas dolazi drag gost - Zdravko Čolić.

Uoči ovog muzičkog zemljotresa, specijalno za „Večernje novosti“ govori zvezda eks-Jugoslavije.

- Prvo, Banjaluka je grad koji ja volim i znam da se ovde posle nesrećnog rata naselilo dosta mojih Sarajlija. Siguran sam da će na koncertu biti starih, ali i novih prijatelja. Uostalom, Banjaluka je posle Sarajeva grad u kome sam proveo najviše vremena dok sam bio u Bosni, i zato se radujem dolasku. A tek kada se svira i peva... To su poseban osećaj i zadovoljstvo. Moji koncerti u Banjaluci su specifični, jer tu uvek dominira ženska publika.

* Kad smo kod publike, šta će to Banjalučani čuti od Zdravka Čolića?

- Dolazim naoružan dobrim raspoloženjem. Biće to manje-više uobičajeni program. Pevaću neke starije hitove, kao i one sa albuma „Zavičaj“, a predstaviću i novih šest-sedam pesama. Sve to staće u program koji će trajati dva-tri časa.

* Ima li Zdravko Čolić recept za dugovečnost i dobar izgled? Pitam upravo zbog ženskog dela publike.

- Šta da kažem na to? Ima malo fitnesa, malo trčkaranja. Sve u svemu, fizička aktivnost nije loša, i ona je dobra preporuka za sve. Najvažnije je dobro raspoloženje. Jer unutrašnja energija, pogotovo kada se izvuče, dobro „drži“ sve ljude. Dobar duh, kratko rečeno.

* Da li pripremaš neki album, nešto novo?

- U toku je rad na novim pesmama. Sarađujem sa velikim brojem muzičara sa ovih prostora. Međutim, nikada ne znaš šta će ti ko ponuditi. U poslednje vreme dosta sam se angažovao na melodijama, a ovo sa tekstovima - tu se oslanjam na proverene saradnike. Dug je spisak - od Nikše Bratuša, Đorđa Balaševića do Marine Tucaković. Uglavnom ja radim na muzici, a neko se na to nadoveže tekstom. Tako će biti i sa novim projektom. Ako do proleća završimo, biće dobro.

* Za Banjaluku i Banjalučane znamo da te vole, ali rado si viđen i slušan na prostoru cele bivše Jugoslavije.

- Moje je to opredeljenje bilo i ranije, kada su nas učili multietničnosti, da volimo sve ljude koji su živeli na prostorima bivše države. Po prirodi sam apolitičan, nisam se politički angažovao. Negovao sam ljubav prema publici, ma gde ona bila. Uz to, nastojao sam uvek i u svakoj prilici da budem profesionalac, što su posetioci mojih koncerata prepoznali. Vidite, ja sam završio fakultet i mogao sam da se bavim nekim drugim poslom, ali je prevladala ljubav prema muzici i ovoj umetnosti. A, to sve se vraća, jer danas je na mojim koncertima više publike nego što je bilo s kraja sedamdesetih ili osamdesetih. Veoma poštujem moju publiku koja mi uzvraća ljubav.

* Gostujete često na prostoru bivše zemlje, ali ste i van tih granica.

- Što se tiče bivših republika, a sada država, posebno mi je zadovoljstvo da ljudi različitih vera i nacija rado, i u velikom broju, dolaze na moje koncerte. Jednostavno, moram da zadržim svoj imidž i da budem van politike.

* Poruka Banjalučanima koji će sigurno doći u velikom broju?

- Prema prognozama, očekuje nas lepo vreme. Nadam se da će to biti jedno ugodno veče, i za mene, a još više za sve one koji će u petak biti na Trgu krajine. Poručujem im da zaboravimo na sve probleme, da zajedno pevamo i da se podsetimo na druženje kroz sve ove godine.

ZAVESA NA LETO

Zdravko Čolić u Banjaluku dolazi na poziv organizatora - Kulturnog centra Banski dvor.

- A ko bi drugi mogao tako efektno da spusti zavesu na proteklo Kulturno leto u Banjaluci ako ne Zdravko Čolić. Programi su bili bogati i sadržajni, a ono najlepše i najslađe sugrađanima smo ostavili za kraj. Pokrovitelji koncerta su Vlada RS i Administrativna služba grada - rekao nam je Milorad Petrić, direktor Banskog dvora.

„NOVOSTI“

Zdravko Čolić se sa „Novostima“ druži, kako reče, tri decenije.

- Dobio sam poziv da budem vaš gost za 55. rođendan „Novosti“.Ako ne budem imao iznenadnih obaveza, biću na vašoj proslavi.Dužan sam da budem sa vama i zbog doprinosa vašeg lista, ne samo mojoj karijeri, već i zbog velikog tiraža i uticaja na javno mnjenje. To je list, ne kažem to iz kurtoazije, koji, kada se zavoli, ne ostavlja se. Mislim da su „Novosti“ sa novim vizuelnim izgledom povećale broj svojih čitalaca. Čestitam jubilej.

Večernje Novosti

08.10.2008.

Čola 10. oktobra u Banjaluci


Jedna od najvećih zvezda pop muzike u bivšoj Jugoslaviji, Zdravko Čolić održaće u petak, 10. oktobra od 21 čas koncert na banjalučkom Trgu Krajine, u okviru turneje "Zavičaj".

Ova vest je sve Banjalučane iznenadila jer promotivne kampanje za ovaj koncert nema, mada se u banjalučkim muzičkim kuloramima šuškalo da će Čola doći ali niko nije znao kada.

"Pripreme za koncert na Trgu Krajine su već počele i Čola u Banjaluku stiže najverovatnije u četvrtak naveče. Koncert organizuje Kulturni centar Banski dvor uz pokroviteljstvo Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluka", saopšteno je iz Banskog dvora.

Koncert bi trebalo da traje dva časa i 40 minuta uz nezaobilazne biseve, a u ponoć je predviđen i vatromet.

Čola, koji je karijeru počeo s legendarnim "Ambasadorima" i decenijama je jedna od najvećih muzičkih zvezda Balkana, a gde god da nastupa uvek se traži karta više.

Zato će Banjaluka u petak doživeti svojevrsnu "okupaciju" Čolinih fanova, koji ga u gradu na Vrbasu nisu čuli i videli više od dve godine.

Čolić je početkom godine uz pokroviteljstvo m:tel kompanije održao spektakularni koncert u sarajevskoj dvorani "Zetra", a kasnije i u Bihaću na fudbalskom stadionu koji je takođe bio ispunjen do poslednjeg mesta.

Poznato je da Čolićeve koncerte prati i vrhunska produkcija, pa će sigurno ovo biti koncert na kojem će svi uživati uz najveće Čoline hitove koji se ne mogu nabrojati, a i nema ih potrebe pominjati!

Oprema za koncert dopremljena je u Banjaluku u pet šlepera. Muzička pozornica je široka 26 i visoka 15, uz 150 KW ozvučenja i 300 KW rasvete, a biće postavljeni i video bimovi.

Mondo

28.09.2008.

Igralo i staro i mlado

OVO nisu videle ne samo Bijeljina i Semberija, nego ni Republika Srpska i Bosna i Hercegovina. Zdravko Čolić napunio je glavni bijeljinski trg Petra Prvog Karađorđevića, ali i sve ulice koje vode ka njemu, a krovovi zgrada nisu se videli od publike!
Bijeljina kao da sanja najlepši san. Ovako bi, u najkraćem, mogli da se prenesu utisci sa koncerta Zdravka Čolića održanog u subotu uveče u centru Bijeljine, pod pokroviteljstvom Kompanije „Bobar“. Uz pesme „April u Beogradu“, „Okano“, „Krasiva“, „Pjevam danju, pjevam noću“, „Kristina“ i mnoge druge, igralo je i staro i mlado. Na koncertu Zdravka Čolića okupilo se najmanje 35.000 ljubitelja njegove pesme, među kojima najviše mladih. Stigli su u goste i mnogi mladi iz susednih mesta Srbije, ali i iz Federacije BiH, Brčkog, Hrvatske...
- Puno mi je srce, jer želim da u Bijeljini i Semberiji lica ljudi, posebno omladine, budu uvek ovakva, kao što su sada, razgaljena pesmom legendarnog Čole - rekao nam je Gavrilo Bobar, čija je kompanija priredila ovaj spektakl za priču i pamćenje.
Zdravko se, ponesen sjajnim ambijentom, nekoliko puta vraćao na binu, kako bi ispoštovao bijeljinsku publiku. Među organizatorima koncerta moglo se čuti da bi, da je koncert najavljen samo desetak dana ranije, na njemu bila najmanje jedna i po „Marakana“! Svi putevi u Republici Srpskoj u subotu pre koncerta vodili su ka Bijeljini, koja je zbog ovog spektakla ličila i na prestonicu i na metropolu.

Vecernje novosti

27.09.2008.

Po trgovima Srbije i RS

Posle malog predaha i akumuliranja energije za dalje koncertne aktivnosti, Zdravko Čolić nastavlja svoju turneju po gradovima Srbije, ali i mnogim mestima, bukvalno od Vardara pa do Triglava.
Tako će Čola (inter)nacionale večeras nastupiti pred publikom u Bijeljini na glavnom gradskom trgu, pa i ako se najavljuje kišno vreme, nekoliko hiljada fanova već je spremno za ovu muzičku feštu. Nakon Bijeljine, večiti dečak naše estrade zakazao je muzički hepening u Banjaluci, i to 10. oktobra, takođe na gradskom trgu, a nema sumnje da će i trg u Boru samo dva dana kasnije, 12. oktobra, biti krcat ljubiteljima lika i dela Zdravka Čolića iz celog regiona.

Kurir

26.09.2008.

Jucer započela izgradnja pozornice u Bijeljini...

Zaposlenici specijalizirane firme za organizaciju koncerata "Studio Berar" iz Novog Sada počeli su jučer izgradnju pozornice za koncert Zdravka Čolića koji će u okviru turneje "Zavičaj" biti održan sutra na centralnom gradskom trgu u Bijeljini.

Prema riječima Momčila Berara, 25 radnika njegove firme postavit će oko 50 tona opreme koja je stigla u pet velikih kamiona.

Muzička pozornica veličine 26x15 metara bit će spremna na vrijeme, zajedno sa 150 KW ozvučenja i 300 KW rasvjete, tako da će u subotu dvadesetak hiljada građana Bijeljine, koliko se očekuje na gradskom trgu, moći uživati u spektaklu kakav je nastup Zdravka Čolića. Sljedeći koncert legendarnog Čolića planiran je 9. oktobra u Banjoj Luci.

Dnevni Avaz

23.09.2008.

Članci iz slovenskih novina

(+ Kliknite na sliku za uvećanje )

 

Veliko hvala Žani

20.09.2008.

IZBORI U RS BEZ CECE I ČOLE

Svetlana Ražnatović i Zdravko Čolić demantovali da će za po 50.000 evra nastupiti na završnim mitinzima dve političke partije u Republici Srpskoj

Ceca Ražnatović i Zdravko Čolić demantovali su informaciju da će početkom oktobra nastupiti na završnim mitinzima dve političke partije iz Republike Srpske. U nekoliko navrata mediji u RS i Srbiji objavili su da će najveća srpska folk zvezda dobiti 50.000 evra za nastup na završnom mitingu SDS-a, a najbolji srpski pop pevač istu sumu kao znak podrške SNSD-u.

* Adis Gojak, menadžer Zdravka Čolića, oglasio se ovim povodom i za Press preneo reči našeg najpopularnijeg pevača:

- Prvi put čujem za tako nešto. Vest o mojoj podršci bilo kojoj političkoj partiji obična je dezinformacija. Nikada nisam, niti ću za bilo kakav novac nastupati na političkim skupovima, jer je to moja davnašnja odluka. Mogu da nastupam samo na stadionima u komercijalne svrhe, ali u politiku se ne mešam - navodi za Press Čoline reči pevačev menadžer Adis Gojak.

19.09.2008.

Čolin nastup planiran je za 2. oktobar, na završnom mitingu kandidata SNSD-a za načelnika opštine Bijeljina Gavrila Bobara

Izvor Pressa RS blizak štabu Gavrila Bobara tvrdi da će Čola za „tezgu" na centralnom gradskom trgu dobiti 50.000 evra. Naš sagovornik ističe da je Čolić ovu cenu dogovorio lično s premijerom RS Miloradom Dodikom!

- Zdravko Čolić i Milorad Dodik sastali su se pre mesec dana na ručku u bijeljinskom restoranu „Drinska ruža", čiji je vlasnik Marko Ostojić, član bijeljinskog odbora SNSD-a. Čolić je dugo razmišljao da li da prihvati Dodikovu ponudu. Ali, na kraju je ipak pristao, kako zbog dobrog honorara, tako i zbog ličnog insistiranja predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je blizak prijatelj i s premijerom Srpske i s poznatim pevačem - tvrdi naš izvor.

Međutim, iz izbornog štaba kandidata za načelnika Gavrila Bobara tvrde da nemaju nikakvu informaciju da će Čolić pevati u Bijeljini.

Opština odustala od Čole

Na poslednjoj sednici SO Bijeljina u sadašnjem sazivu, velika polemika podigla se zbog izbora muzičkih gostiju na manifestaciji obeležavnja Dana oslobođenja Bijeljine 24. septembra. Prvobitno je bilo planirano da Bijeljince tim povodom zabavlja Zdravko Čolić, ali je skupština opštine na kraju angažovala „Riblju čorbu".

- Na našu žalost, Čolić je tražio 100.000 maraka za nastup u Bijeljini, što opština nije mogla da plati. Odlučili smo se za Boru Đorđevića i njegovu grupu koji će svirati za skoro 20 puta manju sumu, za 6.000 maraka - rekao je predsednik SO Bijeljina Dragan Đurđević.

Press

12.09.2008.

Čola na izborima u Bijeljini

Posle dužeg vremena, 2. oktobra Zdravko Čolić će pevati na trgu u Bijeljini na dan kada se održavaju lokalni izbori za gradonačelnika.

Kako „Alo!“ saznaje, Čola je pristao da peva, ali je postavio uslov da na trgu toga dana ne bude nikakvih stranačkih obeležja. Tako će Čolin koncert, u stvari, biti poklon kompanije „Bobar“ građanima Bjeljine. Budući da kompanija pripada biznismenu Gavrilu Bobaru, koji je jedan od kandidata za gradonačelnika, mnogi su došli do zaključka da to on, u stvari, lobira za sebe. Međutim, Čolićev uslov je striktan, tako da je Bobar mogao samo da ga prihvati ili odbije.

Alo

08.09.2008.

Zapalio deželu!

Zdravko Čolić održao spektakularan koncert u portoroškom Auditorijumu

Najveća pop zvezda sa prostora bivše Jugoslavije održao je u subotu spektakularan koncert u Portorožu. Publika je u Auditorijumu, u kome je koncert održan, pristizala od ranih popodnevnih časova, pa je pred sam početak sve bilo krcato. Karte za ovaj koncert rasprodate su nekoliko dana ranije, pa se mogla naći tek poneka kod tapkaroša za tri puta višu cenu. Pored brojnih Čolinih fanova iz Slovenije, na koncert je došlo i mnogo Zdravkovih obožavalaca iz susedne Hrvatske. Kada je Čola zapevao “Ti si mi u krvi”, nastala je neviđena euforija jer je ova pesma jedna od najvećih hitova ikad dosad u Sloveniji. Hitovi su se nizali, a publika je svaku pesmu horski pevala sa svojim ljubimcem.

Čola je ovim koncertom nastavio turneju pod nazivom “Zavičaj”, a ima nameru da obiđe sve veće gradove Balkana. Poslednji koncert u Sloveniji održao je u Ljubljani prošle godine, kada je za Čolu vladalo neviđeno interesovanje. Tada su karte za Zdravkov koncert prodate za svega dva dana, pa se karta više mogla naći kod preprodavaca po paprenoj ceni. Slovenci su u subotu tri puta zvali Čolu na bis i posle više od tri sata pevanja, publika je pevača pustila da siđe sa scene.

Kurir

08.09.2008.

Popularni pevač oduševio publiku u Portorožu

Mandarić slušao Čolu, pa ga odveo na večeru

Mondensko letovalište Portorož stecište je bogatih gostiju iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i drugih evropskih zemalja, te je interesovanje za koncert bilo veliko. Karte su bile rasprodate nedeljama unapred, iako za naše pojmove nisu bile jeftine - koštale su 32 evra, dok je za VIP ulaznice trebalo izdvojiti 60 evra.

Prelepu noć Čola je otvorio pesmama sa svog aktuelnog albuma „Zavičaj“, a kako je noć prolazila, stari hitovi „Čija je ono zvijezda“, „Glavo luda“, „Ruška“ i drugi podigli su publiku na noge. Čola je dVelika koncertna poluotvorena hala „Auditorijum“ u Portorožu bila je dupke puna u subotu uveče. Nekoliko hiljada ljudi pevalo je uglas sa legendom eks-YU popularne muzike Zdravkom Čolićem, koji im je priredio veče za pamćenje. U koncertu je uživao i biznismen Milan Mandarić, vlasnik fudbalskog kluba Lester, koji je nakon koncerta izveo Čolu i njegovu ekipu na večeru. voipočasovni koncert završio posle ponoći, a publika ga je vraćala na dva bisa. Nove pesme „Svadbarskim sokakom“ i „Sačuvaj me bože njene ljubavi“ publika je primila sa velikim oduševljenjem.
U publici u hali „Auditorijum“ bilo je i dosta poznatih ličnosti među kojima su bili reditelj i glumac Branko Đurić Đura, ali i biznismen Milan Mandarić.
Čola je sa svojom ekipom odseo u velelepnom hotelu „Grand“, a posle koncerta, Čola i njegov menadžer Adis Gojak su na poziv Mandarića, bivšeg vlasnika engleskog fudbalskog kluba Portsmuta i sadašnjeg vlasnika Lester Sitija, otišli u eksluzivni restoran „Portorož“. Zanimljivo - večerali su specijalitete od kengura, koji se smatraju ekskluzivnim obrokom.
Milan Mandarić i Zdravko Čoić upoznali su se kada je pevač boravio u Londonu i snimao svoju ploču „Zavičaj“ u studijima Pitera Gabrijela. Mandarić je pravi obožavalac Čolinih pesama i iskoristio je priliku da ga gleda na koncertu u „Auditorijumu“, pošto već nekoliko dana boravi na Jadranu, gde krstari na svojoj skupocenoj jahti. Čola je poznat kao strastveni ljubitelj fudbala, tako da su sportski razgovori potrajali do duboko u toplu, lepu portorošku noć.

Blic

05.09.2008.

„TO PIROT DO SAD NIJE VIDEO!“

Stadion kraj Nišave proključao čim je Zdravko Čolić Izašao na binu. Zajedno sa njim dva i po sata publika je pevala, uz fantastičan orkestar, balerine, svetlosne efekte i najjače ozvučenje koje se u Pirotu ikada čulo.

O konceru pop – legende Zdravka Čolića prošle subote na gradskom stadionu, u Pirotu će se joč dugo pričati. Posle tri decenije od poslednjeg koncerta u Pirotu, Zdravko Čolić, jedna id najvećih muzičkih zvezda Srbije ali i prostora EX-YU, Piroćancima je priredio nov nezaboravni događaj. Na Gradskom stadionu okupilo se oko 15.000 ljudi iz Pirota i susednih gradova na spektaklu koji će se dugo pamtiti. To Pirot do sada nije video!

Koncert je organizovala „Melos estrada“, a pokrovitelj je bila Skupština opštine Pirot. Posle dva i po sata nazaboravne svirke usledio je vatromet, ali i obećanje Zdravka Čolića da će ponovo doći u Pirot.

Trebalo je te avgustovske noći biti u „Senjaku“. Kada su krenuli prvi taktovi njegove dobro poznate peme „Produži dalje“ i kad je publika zajedno s njim počela da peva, znali smo da će Čola zapaliti mnogo brojnu publiku. Stadion kraj Nišave je proključao. Zajedno sa njim puna dva i po sata publika je pevala i cupkala uz njegove melodije, a on neumorno iz pesme u pesmu podgrevao atmosferu.

Ređali su se stari i novi hitovi – „Kristina“, „Okano“, Pjevam danuju, pjevam noću“, „Glavo luda“, Svadbarskim sokakom“, „Stanica Podlugovi“, „Mađarica“... A publika uživala. Nije izostao ni bis i podsećanje na dobro poznatu melodiju „Ti si mi u krvi“, ali i na baladu „Kao moja mati“, sa albuma „Zavičaj“.

Posle koncerta, Čolić u susretu sa novinarima ali i mnogim svojim fanovima nije krio zadovoljstvo što je opet u Pirotu na istom mestu gde je pevao pre tri decenije.
- Zadovoljstvo mi je što sam opet ovde. Raduje me što smo posebno mlađu generaciju uspeli da obradujemo ovim koncertom a one nešto starije da podsetimo na neka ranija vremena. U publici su bile različite generacije, majke i očevi, njihova deca i to je nešto najlepše šeo može krasiti karijeru jednog čoveka koji se bavi pevanjem i umetnošću. U tome se sastoji draž te karijere da se tako dugo traje i da se svih ovih godina prenoci energija sa generacije na generaciju – kaže Čolić.

Čola kaže da je najvažnije doći tamo gde dugo nisi bio i gde te ljudi traže.
- Posebno sam srećan zbog ljudi da sam bio u Pirotu. Pre tri decenije pevao sam na ovom istom stadionu. Srećan sam što sam opet u Pirotu jer me dugo nije bilo. To je za mene čast. Publika je bila divna. Uživao sam, jer je i publika uživala. – kaže Čolić

Puna dva i po sata publika nije stala. Na pitanje novinara odakle toliko energije, Čola ovako odgovara:
- Čovek koji se bavi ovim poslom, mora voleti publiku, mora se truditi i biti profesionalac. Svako od nas ima neku energiju koju mora nekako da prenosi. Kada sam na sceni dobijem neku snagu kad vidim ljude da pevaju. To je jako lepo. Nešto najlepše što može da se desi je provesti dva-tri sata sa ljudima koji uživaju. Još kad se generacije povežu, kakv je to slučaj bio večeras u Pirotu, onda je to zaista zadovoljstvo – kaže Čola, dodajući da sprema nove pesme.

Publika je bila oduševljena.
- Čola je naša najveća zvezda i samo on može da priredi ovakav događaj. Nemam reči kojima bih opisala zadovoljstvo što sam večeras ovde. Dva i po sata nije stao, ali ni mi s njim. Ovo je bio praznik za oči i uši – najčešći su komentari koje smo zabeležili od publike koja je zadovoljno napustila stadion.

„TI SI JEDINI OD SVIH“Najvatreniji, najglasniji i najsrećniji pre i za vreme koncerta Zdravka Čolića svakako su bili članovi fan - kluba. U subotu u oči koncerta šetali su gradom sa ogromnim transparentom na kome je pisalo „Ti si jedini od svih“.

Na kraju koncerta fanovi su Čoli uručili i prelepo cveće i bili jedni od retkih koji su uspeli da se slikaju sa njim.

"Klub potoji skoro dve godine i u njega je registrovano preko 350 fanova, a nas sajt pocecuje na hiljade obozavalaca Zdravka Colica, posto vazimo za sajt sa najpotpunijim podacima o nasem idolu", kaze osnivac kluba Jelena Stevanovic iz Novog Sada.

Clanovi ovog fan kluba su imali priliku da se u Pirotu licno upoznaju i druze, a domacin im je bio Milos Madic, koji tvrdi da retko ko zna bolje od njega Colin celokupni repertoar.

„Pirotske novine“

01.09.2008.

Fenomenalan koncert Zdravka Čolića u Pirotu

Publika mi daje snagu da istrajem

PIROT - Posle tri decenije od poslednjeg koncerta u Pirotu, jedna od najvećih muzičkih zvezda Srbije, ali i bivše Jugoslavije Zdravko Čolić Piroćancima je preksinoć priredio još jedan nezaboravni događaj. Na Gradskom stadionu okupilo se više od 10.000 ljudi iz ovog, ali i iz susednih gradova na koncertu koji će se dugo pamtiti, spektaklu koji može da priredi samo legendarni Čola.

Kad su krenuli prvi taktovi njegove dobro poznate pesme ‘'Produži dalje'', bilo je jasno da će Čola zapaliti masu, koja je zajedno sa njim puna dva i po sata pevala i cupkala, a on neumorno iz pesme u pesmu podgrejavao atmosferu na stadionu sa ogromne bine koju Pirot do sada nije video.
Ređali su se stari i novi hitovi - „Kristina“, „Loše vino“, „Jedno za drugim“, „Ostani“, „Krasiva“, „Okano“, „Pjevam danju, pjevam noću“, „Glavo luda“, „Svadbarskim sokakom“, pa stara dobra „Ako priđeš bliže“, „Merak“, „Mađarica“, „Stanica Podlugovi“... Ređao se hit za hitom, a publika horski pevala i uživala.
Nije izostao ni bis i podsećanje na dobro poznatu melodiju „Ti si mi u krvi“, ali i baladu ‘'Kao moja mati'' s albuma ‘'Zavičaj''. Posle dva i po sata nezaboravne svirke, usledio je vatromet, ali i obećanje Zdravka Čolića da će ponovo doći u Pirot. Posle koncerta Čolić nije krio zadovoljstvo što je opet u Pirotu, na istom mestu gde je pevao pre tri decenije.
- Zadovoljstvo mi je što sam opet tu. Raduje me što smo, posebno mlađu generaciju uspeli da obradujemo ovim koncertom, a one nešto starije da podsetimo na neka ranija vremena. U publici su bile različite generacije, majke i očevi, njihova deca, i to je nešto najlepše što može da krasi karijeru jednog čoveka koji se bavi pevanjem i umetnošću. U tome se sastoji i draž karijere - da se tako drugo traje i da se svih ovih godina prenosi energija sa generacije na generaciju - kaže Čolić.
Uz podsećanje da je u Pirotu prvi put sa Kemalom Montenom pevao 1972. a 1978. imao koncert na istom stadionu, Čola kaže da da je najvažnije doći tamo gde dugo nisi bio.
- Posebno sam srećan zbog ljudi što sam bio u Pirotu. Pre tri decenije pevao sam na ovom istom stadionu. Komentarisao sam taj nekadašnji koncert. Drago mi je što je bilo dosta publike i što su mlađi i stariji udružili snage i jako lepo se zabavili. Srećan sam što sam opet u Pirotu jer me dugo nije bilo. To je za mene čast, ali i obaveza. Publika je bila divna. Uživao sam jer je i publika uživala - kaže Čola, koji puna dva i po sata nije stao. Na pitanje odakle toliko energije, odgovara da čovek koji se bavi tim poslom mora da voli publiku, a mora i da bude profesionalac.
- Mnogi žele da budu profesionalci, ali u tome ne uspevaju. Svako od nas ima neku energiju koju prenosi. Kada sam na bini, dobijem neku snagu kad vidim ljude koji pevaju. To je jako lepo. To me inspiriše da se te pozitivne energije razmenjuju. U tom trenutku ljudi zaborave na probleme i na sve ono što ih sutra čeka. Nešto najlepše što može da se desi je provesti dva ili tri sata sa ljudima koji uživaju - kaže Čola.
Na pitanje da li ima vremena da uđe u studio i radi nešto novo, budući da turneja traje, Čola kaže:
- U septembru ćemo nešto krenuti da radimo. Imam neke svoje ideje. Volim mlađe ljude koji donesu nešto novo. Mislim da su tekstovi jako bitni. Osim moje dobre i probrane ekipe, voleo bih da se uključe i neki novi ljudi u pisanje tekstova. Danas je situacija potpuno drugačija. Poezija na koju se pisala muzika je na neki način ostala po strani. Svi na melodiju rade tekstove. Publika je bila oduševljena Čolinim nastupom. Čini se da su im se posebno dopale pesme ‘'Svadbarskm sokakom'' i ‘'Kao moja mati''.
To su dve pesme koje imaju veći prolaz kod publike, pogotovo kad govorimo o Đorđetu Balaševiću kao saradniku. On i Dino Merlin su saradnici koji svakom prijaju. Možda se pojave i neki novi ljudi sa lepom idejom i pesmom. Bregović je bio taj koji je počeo da koristi naš etnomelos. Naša muzička baština je toliko dobra i ljudi to vole. Ja volim te pesme, voli ih publika - kaže Zdravko Čolić.

Fanovi oduševljeni
- Ovo je fenomenalno. Nešto što nikada neću zaboraviti. Ne znam koju bih pesmu posebno izdvojila, jer su sve lepe, ali svakako je to pesma ‘'Ti si mi u krvi'' - kaže jedna Čolina obožavateljka iz Pirota, dok njena sugrađanka Snežana Tošić dodaje: „Ostala sam bez teksta. Ovakav spektakl Pirot do sada nije doživeo.“
- Znam sve njegove pesme i ovo je lep doživljaj večeras - kaže mlađana Narcisa Aleksić.

I Sarajevo i Beograd
- Ja sam Sarajlija koji živi u Beogradu. To je tako godinama. Dosta toga sam u Beogradu dobio. Imam i mnogo prijatelja ovde. Nisam jugonostalgičar, ali volim bivšu Jugoslaviju i pevam u bivšim republikama, sada samostalnom državama. I u njima imam puno prijatelja. Sarajevo i Beograd su ipak dva mesta koja su iznad svega - kaže Čola, odgovarajući na pitanje gde se oseća kao kod kuće.

Blic

Ispravka
"Jedna za drugom..." počinje stih pesme koja je ovde nazvana „Jedno za drugim“ dok joj je pravi naziv "Prava stvar", a pomenuta „Ostani“ se zove "Jedina".

Vrhunac gresaka je naziv "stare dobre „Ako priđeš bliže“. Reč je o pesmi "Zagrli me" koju je Čola skoro uvrstio u repertoar i izveo na par zadnjih koncerata.Ova prelepa pesma koju itekako vredi spomenuti i naglasiti je sa albuma „Ako priđeš bliže“.

Uredništvo Fan kluba


01.09.2008.

Čola razdrmao Pirot

Zdravko Čolić, jedna od najvećih pop zvezda bivše Jugoslavije, preksinoć je Piroćancima, ali i žiteljima susednih gradova priredio nezaboravni koncert na Gradskom stadionu u Pirotu. Bilo je oko 10.000 ljudi.

Posle tri decenije, koliko je prošlo od poslednjeg koncerta u tom gradu, Čola je opet na starom mestu mlade i stare podsetio na svoje poznate hitove, ali i melodije sa poslednjeg albuma ‘'Zavičaj''.

- Drago mi je što na koncerte dolaze i mladi i stari - rekao je Čolić.

Najavio je da posle turneje, u septembru počinje da radi nove melodije za novi album.

- Odabrao sam dobre tekstove. Posebno volim kad mladi ljudi ponude nešto novo - rekao je Čolić.

Antići na koncertu

Redakcija lista „Alo!“ je porodici Antić iz Crvenčeva kraj Pirota poklonila 10 karata za Čolićev koncert. Kako nam je rekla Ivana, najstarija od troje dece, na koncert je povela sestru i brata od tetke Đorđa i Jelenu, svoje drugarice i kumu Anu.
- Bilo je super. Lepo smo se proveli. Bili smo blizu bine i videli smo Zdravka. Oduševljeni smo i srećni zbog koncerta. Moje drugarice su bile posebno srećne što smo zajedno išli na koncert - kaže Ivana.

Alo

31.08.2008.

Najveći spektakl svih vremena

OGROMNA i atraktivna scena od 500 kvadratnih metara, fantastičan orkestar i baletska grupa, najjače ozvučenje ikad montirano u Pirotu, hitovi za sve generacije poslednjih decenija prošlog i prvih godina ovog veka, i, pre svega i svih - Zdravko Čolić. To su bili razlozi koji su u subotu okupili 11.000 duša na gradskom stadionu "Senjak" u Pirotu. Kapije "Senjaka" otvorile su se oko 18 časova i reke ljudi počele su da se "slivaju" ka stadionu. Negde oko 21, kada je koncert trebalo da počne, narod je još pristizao, pa je početak odložen za pola sata. Već pri izlasku muzičara na scenu usledilo je opšte oduševljenje, a kada se pojavio i sam Zdravko, stadion je proključao. Njegove hitove horski su pevale generacije fanova iz Pirota, Palanke, Dimitrovgrada, Babušnice, Zaječara, Niša, Leskovca, Knjaževca, cele jugoistočne Srbije, ali i iz Sofije, Montane, Dragomana i Slivnice u Bugarskoj. Svirka je okončana malo iza ponoći. Fani iz Slivnice nam je rekla da je "ščastljiva", odnosno srećna. Ona čak zna da su Čoline balade pisali i komponovali Duško Trifunović i Kornelije Kovač!
- Drago mi je što sam se ovde na bini pojavio posle 30 godina. Volim kad u publici vidim različite generacije i rado odlazim tamo gde me vole. Dolazio sam ovde često, ali privatno, na roštilj - rekao je Čola posle koncerta i najavio rad na novom albumu od septembra.
O svojim večito mladim hitovima rekao je da su njihovi tekstovi u stvari poezija, ali neprolazni pre svega zato što potiču iz naše prebogate narodne baštine, koju nepotrebno zapostavljamo.

Večernje novosti

25.08.2008.

Ovacije Čoli u Novom Bečeju

Zdravko Čolić ispraćen je ovacijama sa Tiskog keja u Novom Bečeju, gde je u subotu uveče pred 30.000 ljudi održao sjajan koncert u okviru manifestacije „Velikogospojinski dani“.

Razigrana publika pevala je sa Čolom legendarne hitove, ali i numere sa poslednjeg albuma „Zavičaj“, a popularni pevač nije im ostao dužan - konstantno je slao poljupce publici, da bi u jednom trenutku i sišao sa bine, ušetao u masu koja ga je oduševljeno prihvatila. Ni kiša nije mogla da pokvari spektakl.
„Velikogospojinski dani“, koji predstavljaju proslavu gradske slave, traju sedam dana. Sinoć je zvezda večeri bila Severina, koja je predstavila novi album „Zdravo, Marijo“, a bogat program očekuje posetioce i narednih dana - od teniskog turnira, preko takmičenja majstora riblje čorbe i tamburaških bandi, koncerata, do etnobazara i moto-susreta.

Blic

25.08.2008.

Toše je mogao da dostigne moju popularnost

Čoiić kaže da je sa Goranom Bregovićem teško raditi, ali će mu on biti savetnik na novom albumu...

Najveća zvezda s ovih prostora Zdravko Čolić održao je odličan koncert u malom vojvođanskom mestu Novi Bečej. Posle nastupa popričali smo sa Zdravkom, koji je za „24 sata“ otkrio da planira da u skorije vreme obnovi saradnju sa Goranom Bregovićem, u čemu je tajna dugog preživljavanja na sceni i kako se oseća povodom polaska ćerke Une u prvi razred.

Spektakl - Koncert na „Velikogospojinskim danima“ prekinut je malo ranije zbog kiše. Da li vam je smetalo nevreme?

- Mi smo na bini bili zaštićeni, možda je malo publici bio problem zbog oluje. Uvek me sve podseti na taj koncert Boba Dilana od pre 15 godina na kome je publika ostala hipnotisana uprkos nevremenu. Program sam malo skratio za tri, četiri pesme, ali sve je bilo OK.

Nedavno ste se sreli sa Goranom Bregovićem u Kotoru?

- Nas dvojica smo stari prijatelji, napravili smo i neku malu večericu za naše porodice.

Da li će biti neke saradnje?

- Sa njim je malo teže raditi pošto stalno ima koncerte, ali definitivno će učestvovati. Možda ne u produkciji, ali barem kao savetnik. On voli da ja pišem melodije, pošto sam nov u tome, i malo drugačiji od ostalih.

Vidite li neku mladu nadu koja bi mogla da ostane dugo i uspešno, kao vi, na sceni?

- Veoma je teško računati da će neko imati dužu karijeru od mene, ali trenutnih popularnosti ima. Ipak, treba da prođe vreme, barem nekih 10-15 godina da bi ljudi mogli da vas ocene i da pogledaju da li imate iza sebe barem nekih dobrih pet albuma. Znamo našu scenu, pa ćemo videti. Tek od nedavno su ljudi počeli da cene ove što su dugo na sceni, ranije je bilo samo „daj da ga skinemo, samo da nije popularan“. Sad ko je preživeo „seču glava“, on je dobar. Mislim da je mali Toše mogao da dostigne tu popularnost.

Vi ste nedavno dali prilog za njega?

- Da, da. Dali smo nešto malo para za tu crkvu koju je on žarko želeo da završi.

Vaša ćerka Una uskoro bi trebalo da krene u školu, kako se osećate zbog toga?

- Pa išla je ona već u predškolski, ali engleski, a sad će u srpsku školu da ide. Ona je veoma uzbuđena i mislim da će biti dobar đak pošto vidim da je veoma odgovorna. Sećam se ja kad sam krenuo u školu, prvi dan sam se sakrio pod majčin skut, pa tek kasnije sam se oslobodio, dok ona jedva čeka da krene. Ovu drugu (Laru) ćemo u zabavište. Tako ti je to sa ovima koji se kasno žene (smeh).

24 sata

24.08.2008.

ČOLA NAPRAVIO SPEKTAKL

Na Tiskom keju u Novom Bečeju, pop zvezda Zdravko Čolić sinoć održao koncert pred više od 30.000 ljudi

Na Tiskom keju u Novom Bečeju, u okviru kulturne manifestacije „Velikogospojinski dani", sinoć je održan koncert pop zvezde Zdravka Čolića. Ljubimac svih generacija oduševio je više od 30.000 posetilaca spektakularnim koncertom koji je trajao dva sata.

Zajedno sa Čolom, publika je sve vreme igrala i pevala stare hitove, kao i pesme sa aktuelnog albuma „Zavičaj". Poljupce koje je slao između pesama, ženski deo publike ispratio je vrištanjem. Žene se pale u trans kada je Zdravko sišao u publiku i pevao zajedno sa njima.

U okviru manifestacije „Velikogospojinski dani", večeras će koncert imati hrvatska pevačica Severina Vučković. To će biti Severinino prvo gostovanje u Srbiji posle izdavanja albuma „Zdravo, Marijo", i zvaničan početak njene turneje po zemljama regiona.

Press

21.08.2008.

Čola dao 5.000 evra za Tošetovo svetilište

Naša najveća muzička zvezda Zdravko Čolić donirao je 5.000 evra za izgradnju manastira Svetog preobraženja u Kruševu.

Za veliku ljubav koju je Toše pokazivao prema tom manastiru i njegove želje da se što pre izgradi Čolić je saznao kada je posetio grob Proeskog u maju ove godine. Zdravko i Toše su se upoznali 2002, kada je tragično preminula makedonska zvezda bio specijalni gost na Čolinom koncertu. Tošetova sestra je oduvek bila veliki obožavalac Zdravka Čolića i tu je ljubav prenela i na svog brata.

Alo

11.08.2008.

Čola, Brega i Dino - kao vino

PRVI pop rok festival „Lajv fest“ na budvanskoj plaži Jaz u organizaciji „Mjuzik stara“ i „Skaj mjuzika“, a pod medijskim pokroviteljstvom „Večernjih novosti“, tokom tri večeri pratilo je ukupno 75.000 posetilaca. Tolikom odzivu, osim reprezentativnog spiska izvođača (Leni Kravic, Armand van Helden, Dino Merlin, Zdravko Čolić i Goran Bregović), svakako je doprinela i izuzetno niska cena ulaznice od samo 10 evra (ulaz u diskoteke duž crnogorske obale gde nastupaju narodnjaci i zabavnjaci iznosi minimum 15 evra).
Iako je zvezda prve festivalske večeri Leni Kravic u Budvi boravio tri dana, a na raspolaganju mu bio predsednički apartman u hotelu „Kvin of Montenegro“, američki roker se u njemu zadržao tek toliko da se pred nastup osveži i presvuče. Naime, čim je autobusom (užasava se da na tureneje ide avionom) u kojem mu je društvo pravila nova devojka (izgleda da više nije u celibatu) iz Albanije doputovao u Crnu Goru, po njega je iz Hrvatske jahtom došao francuski glumac Žan Reno, inače njegov dobar prijatelj. Za razliku od Lenija, njegov bubnjar Frenklin Vanderbilt je na svojoj koži osetio šta znači gostoprimstvo.
- Pred koncert smo otišli na večeru u restoran Mime Karadžića i Frenklin se toliko „odvalio“ od loze, vina i viskija, da je jedva mogao da stoji na nogama - ispričao nam je Džej Ramadanovski, kojeg je objektiv našeg fotoreportera Slobodana Sarića ovekovečio kraj bazena u hotelu „Splendid“ u Bečićima, baš kao u reklami za „koperton“. - Svi smo se pitali da li će uopšte moći da svira, ali je on „bubnjao“ kao da je sve vreme pio vodu.
Po završetku koncerta, Frenklin je u bekstejdžu nastavio da pije crno vino i sve vreme je očijukao sa voditeljkom Milicom Stojanović.
Tokom druge i treće festivalske večeri, u bekstejdžu su služena crna i bela vina „dino“, „čola“ i „brega“, specijalno flaširana za „Lajv fest“ u ograničenim serijama.
Iako o honorarima izvođača niko nije hteo da govori, podvodeći ih pod odrednicu „poslovna tajna“, nezvanično saznajemo da je Dinu Merlinu isplaćeno 50.000 evra!
Što se tiče VIP gostiju, izgleda da Leni Kravic nikom nije bio interesantan, ali zato su koncerte Zdravka Čolića, Gorana Bregovića i Dina Merlina sa VIP tribine pratili potpredsednik DPS Svetozar Marović, ministar finansija Igor Lukšić, direktor DPS Peđa Sekulović, bivši predsednik crnogorske vlade Željko Šturanović, dok je bivši generalni inspektor MUP Vladimir Božović uživao samo u hitovima Dina Merlina. Od estrade, u bekstejdžu su viđeni Aca Lukas i Željko Samardžić.

Večernje novosti

11.08.2008.

Zdravko Čolić ponovo peva Piroćancima
Počela prodaja karata


Organizacioni odbor za održavanje koncerta Zdravka Čolića u Pirotu, koji je planiran za 30. avgust, pustio je u prodaju oko 12.000 karata. Pirotski gradski stadion može da primi oko 30.000 posetilaca, a karte mogu da se kupe u svim gradovima jugoistočne Srbije.
Slobodan Madić iz "Melos estrade" kaže da mu je posle prošlogodišnjeg koncerta Željka Joksimovića i Harisa Džinovića, velika želja bila da u Pirotu naprave spektakl i dovedu zvezdu kakva je Zdravko Čolić.
- Drago nam je što će posle tri decenije Zdravko Čolić ponovo pevati u Pirotu. Preduzeli smo sve što je potrebno da Piroćanci i posetioci iz okolnih gradova te večeri uživaju - rekao je Branislav Kostić, zamenik predsednika opštine.
Kostić je rekao da su već održani sastanci sa predstavnicima Policijske uprave i Hitne pomoći i da su obezbeđene ekipe koje će dežurati u vreme održavanja koncerta. Kostić kaže da je zabranjeno unošenje alkohola, dok će za pušače biti postavljene piksle sa peskom kako ne bi oštetili teren stadiona. Pored dobre muzike najavljen je i veličanstven vatromet. Z. P.

Izvor: Danas

10.08.2008.

Zdravko Čolić: Baš i nisam za trubače

NAŠ najpopularniji pop pevač svih vremena Zdravko Čolić je, po mišljenju publike, bio i najveća zvezda prvog „Lajv festa“ na budvanskoj plaži Jaz. Na konstataciju da je treće festivalsko veče, kada su svirali on i Goran Bregović, pratilo 40.000 ljudi, što je mnogo više nego obe prethodne večeri, Čola skromno primećuje da su on i Goran „ipak poznatiji u nekom masovnom smislu od Lenija Kravica i Dina Merlina“.
Posebna poslastica treće festivalske večeri bio je zajednički nastup Čolića i Bregovića, koji su „anplagd“ izveli četiri hita - „Majsko sunce“, „Loše vino“, „Ima neka tajna veza“ i „Tabakera“. Na pitanje možemo li se nadati nekom zajedničkom koncertu ova dva asa, Zdravko za „Novosti“ odgovara:

- Nastupili smo ferijalno, bez ikakve probe, ali je na kraju ispalo veoma zanimljivo. Nas dvojica nikada nismo imali zajednički koncert. Uglavnom smo bili gosti jedan drugom. Goran voli da svira sa mnom, baš kao i ja sa njim. Ali, nekako su nam dijametralne muzike. Ova njegova trubačka opcija je kontra mojoj. Ja baš nisam za trubače. Volim ih, ali neke moje pesme u tom etnofazonu mogle bi se drugačije prearanžirati. Možda ćemo u budućnosti i uraditi neki zajednički koncert, ko zna...

* Nedavno ste se vratili sa letovanja na Krfu, kako ste se proveli?
- Grčka je baš fina. Nikada nisam bio na Krfu i hteo sam da odem. Ostrvo je zeleno, ima puno šuma, voda je čista. Ima dosta naših ljudi, ali i iz celog sveta. Jedino smo bežali od pijanih Engleza. Krf je divan grad. Bio sam u Turskoj i u mnogim mestima u Grčkoj, ali na Krfu nisam. On ima neku simboliku iz Prvog svetskog rata, istoriju koja se veže sa našom. Vidi se da su tri civilizacije tu ostavile tragove. Drago mi je da sam bio na Krfu. Obišao sam prijatelje koji tamo rade. Tih 14 dana sa suprugom i ćerkama mi je brzo prošlo.

* Da li je Una naučila da pliva?
- Naučila je da pliva još prošle godine u Crnoj Gori.

* Kako se osećate kada čujete neku svoju pesmu na radiju?
- Nekako to sad gledam potrošački. Drago mi je u svakom slučaju. Posebno mi je drago kada izađe nova ploča pa se vrti na radio-stanicama. To znači da smo je uradili na najbolji način. Onda mi je još veće zadovoljstvo. Moj rođak koji živi ovde u Crnoj Gori kaže da je tu veliki hit pesma Đorđa Novkovića „Mala hej, mala znaj, ljubav ima lažni sjaj“ i pita me zašto je ne pevam na koncertima. Repertoar mi je veliki, tako da mi je teško da odaberem pesme koje ću pevati, ali, svakako mi je drago kada mi se hitovi vrte na radiju, pa makar bili oni od pre 30 godina.

* Sada nastavljate turneju „Zavičaj“?
- Još malo ću biti ovde u Crnoj Gori, na odmoru. Očekuje me svirka u Novom Bečeju 23. avgusta, a posle toga Pirot. Voleo bih da „odsviramo“ Niš, Čačak, Banjaluku, Mostar, videćemo i za Zagreb. Uglavnom, očekuje me radna jesen.

Večernje novosti

10.08.2008.

Uskoro novi album

Zdravko Čolić najavio je da će od jeseni početi da priprema novi album, koji će naslediti „Zavičaj“ iz 2006. godine.

- Na jesen bih se posvetio novom albumu. Imam već neke pesme koje sam prikupio i sam uradio, ali svaka ideja sa strane bi mi dobro došla - rekao je Čolić.

Na budvanskoj plaži Jaz u četvrtak legendarni pevač je uz Gorana Bregovića nastupio kao zvezda završne večeri prvog Lajv festivala. Od jeseni legenda domaće pop muzike namerava da peva u Zagrebu i BiH, kao i na više manjih koncerata, jer ističe da mu nedostaju male, pozorišne dvorane sa 300 do 500 posetilaca, gde bi „imao intimniji kontakt sa publikom“.

Kurir

10.08.2008.

Spremam novi album

Zdravko Čolić održao je fenomenalan koncert u Budvi, a nakon nastupa, posle dva sata stajanja ispred bekstejdža, sreli smo Čolu, nimalo umornog i veoma rapoloženog da govori o koncertu na Jazu, navodnoj svađi sa Goranom Bregovićem, kao i o novom albumu i duetu koji sprema.

- Drago mi je što sam deo festivala „Live Music“ i nadam se i voleo bih da on zaživi. Lepo je što može da dođe raja iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Srbije... 

Da li postoji poseban razlog što ste koncert započeli sa „Produži dalje“?
- Obično koncerte počinjemo sa „Gori vatra“, a evo sada smo bez ikakvog razloga i simbolike odabrali „Produži dalje“. 

Do sada ste punili sve velike stadione u regionu, kao i „Marakanu“ i „Arenu“, da li imate neku neispunjenu želju?
- Tačno je da ja volim velike koncerte sa puno publike, na velikim stadionima, ali moram da priznam da mi nedostaju oni mali koncerti, u sali koja prima od trista do petsto ljudi. Tako može da se napravi drugačiji program, intimniji, da se gledamo svi u oči. 

Nedavno je po medijima spominjan i sukob vas i Gorana Bregovića.
- On jednostavno radi puno. Nije bilo zahlađenja odnosa između nas, nego jednostavno nismo sarađivali neko vreme. Jednostavno, nema čovek uvek neku ideju, ako mu ide, on počne da piše, kad ne ide, ne ide. Imali smo sreće, kad je trajao rat, nije se snimalo i mogli smo da se bavimo starim hitovima, a sada mislim da ne treba razvlačiti dugo, kada imaš materijal, treba da ga izdaš. 

Da li uskoro možemo da očekujemo nešto novo od Zdravka Čolića?
- Radim na novom albumu i već imam neke pesme, ali čekam da mi se jave i neki drugi autori, jer bih želeo da album bude raznovrstan. Ova poslednja, popularna ploča, bila je komercijalna, a sada bih želeo da napravim pesme sa potenciranjem glasa. 

Na poslednjem albumu sarađivali ste i sa Dinom Merlinom koji je dan pre vas nastupio ovde. Niste bili na njegovom koncertu?
- Da, Dino mi je napisao prelepu pesmu za poslednji album „Kao moja mati“ i žao mi je što je ovde nisam otpevao. Mnogo mi je žao što nisam bio na njegovom koncertu u sredu. Dino je divan tekstopisac i kompozitor, veoma emotivno sve to radi. 

Da li ste razmišljali da snimite duet sa njim?
- Pa... mislim da mi je i vreme da snimim neki duet i mislim da će se to i desiti na novom albumu. Međutim, moje mišljenje je da bi mi više odgovaralo da radim duet sa nekom ženom. Imam već nekoliko svojih kompozicija koje bi mogle da zvuče lepo kao duet, ali još nisam odlučio ko bi mogao to da otpeva sa mnom. To će zavisiti od samog stila pesme i boje glasa, a čak to ne mora da bude poznata osoba.

Blic

 
strana: 1 2 3 4 5 67
 
 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Ostavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.