Fan Klub - Zdravko Colic
 
 
Zdravko Colic - Fan Klub
Pocetna
O klubu
Clanovi
Licna karta
Biografija
Diskografija
Novosti
Intervjui
Izjave
Forum
Fotografije
Upoznavanje
Utisci
Download
Ostavite poruku
Chat
Kontakt
 
 
 

Zagreb 08.03.2009.

 
nazad

 

MOJI DOJMOVI NAKON KONCERTA U ZAGREBU ODRŽANOG 8.OŽUJKA 2009 GODINE

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka svake godine.Tog dana se slave ekonomska,politička i društvena dostignuća ženskog spola.Međunarodni dan žena je dan za prisjećanje na sve žene koje su sudjelovale u ženskim pokretima diljem svijeta,dan je to pobune,prkosa i ustrajanosti u ostvarivanju ženskih prava.Prema nekim nagovještajima i prognozama ovo bi trbalo biti stoljeće žena?Da li je?

Ravnopravnost ovisi o ženama koliko i o muškarcima.Novo vrijeme zahtjeva skladan razvoj muške i ženske strane u čovjeku.

8.MART 2009-Moj dan žena.Dan svih žena, i praznik svim ženama kojima je ukazana čast i poklonjen koncert Zdravka Čolića u Areni Zagreb.

Mjesecima sam se pripremala za taj dan, cijeli život živim kroz Čolinu glazbu, kroz njegove koncerte, intervjue....I nikada mi dosta, nikada potpuno spremna, koljena jednako klecaju svaki put, drhtav glas i pokoja suza u očima...Uvijek ista radost i isčekivanje....

Necu vam pisati utiske sa ovog koncerta, jer ih ima milion, napisati ću dio onoga što nosim u sebi kroz sve godine Čolomanije....

Pamtim indigo ljubičasti omot, i bijelu kazetu (album ZBOG TEBE), koju je mama vješto pokušavala sakriti od mene da ju slučajno ne uništim, i od oca koji je bio ljubomoran na samo spominjanje Čole...Pamtim kako sam spretno umetala kazetu u kazetofon i mislila kako bi bilo super da mama što kasnije dođe kako bi ja što duže uživala u zvucima glazbe za odrasle.Nisam tada znala što pjeva,niti tko pjeva, ali je mojem uhu bilo ugodno.

Danas sam ponosna i nasmijana kada moje djevojčice (Dora 3god. Emili 2god.) kažu: Mama, hajde pusti Čolića! Sretna sam kada zajedno plešemo, pjevamo i uživamo u prekrasnim zvucima.Kažu da su djeca iskrena, da ne znaju lagati i da uvijek znaju prepoznati što je dobro.Ja sam bila dijete kada sam otkrila čarobne melodije Čolićeve glazbe, i sada znam da sam nesvjesno ali dobro odabrala, jer njegova glazba nije prolazna, ona je trajna, postojana i nasljedna...Danas, nakon toliko godina i toliko glazbenih smjerova i ponude na glazbenom tržištu moja djeca traže: Mama, hajde pusti Čolića! Zašto???

Da bi se uspjelo neophodna je disciplina.Redovitost, iskrenost i ustrajanost će vas dovesti do uspjeha.Znati ne znači biti.Naučeno morate pokušati prenijeti u svakodnevni život.Mi spoznajemo istinu ne samo razumom nego i srcem.Čovjek je samo trska, najslabija u prirodi, ali to je trska koja misli.

Zdravko Čolić je čovjek koji misli na sve nas koji mislimo na njega.

Misliš li godinu dana unaprijed, sij žito.Misliš li deset godina unaprijed, sadi stablo.Siješ li samo jedanput, žet ćeš samo jedanput.Posadiš li stablo, ubrat ćeš plodove deset puta.Misliš li sto godina unapriojed, poučavaj narod.Budeš li poučio narod, ubrat ćeš sto puta.

U mojoj obitelji postoje već tri generacije Čolinih fanova, i vjerujem da ćemo nastaviti tradiciju.

Pozdrav uredništvu fan kluba, pozdrav svim članovima, i svakako našem dragom Čoli ako ikada ovo pročita....

Magdalena, Ožujak 2009

Hvala Magdi iz HR * * * * *


 

Teško je kao i uvijek dočarati ona tri sata.. Biti tamo je velika sreća, sudjelovati u svemu tome je nešto... što bi Čola rekao «Ovo ćemo pamtiti cijelog života»
I hoćemo. Jer ovo se ne doživljava svaki dan.

Koncert je kasnio, al nije bilo do njih već do prometnog kolapsa u gradu. Rijeka ljudi nije uspijela ući, promet je bio zatvoren u jednom dijelu što je bio uzrok malog kašnjenja, al izdržali smo (znajući što čemo uskoro doživijeti)

Nekoliko minuta prije početka. E taj dio treba doživjeti, parter i tribina svi su bili na nogama, arena se doslovno tresla, vrištanje, zvižduci i dozivanje Čole... to se može teško objasniti riječima, samo doživjeti... Nakon pet godina, možete samo zamisliti nestrpljenje prije samog početka.

Izlazak benda, na što je publika možete zamisliti kako reagirala.

U svom prepoznatljivom stilu, raspoložen kao uvijek, osmijeh , sreća, energija, spreman da održi nešto što Zagreb, vjerujem nije doživio. Stiže Z d r a v k o Č o l i ć !

I tako počinje naša trosatna bajka prepuna Čolinih čarolija.

Započeli smo sa "Produži dalje" i naravno produžili dalje kroz Čolinu karijeru... U "Jedna zima s Kristinom" pjevao je dobra vam noć Zagrepčani... xexe

Na ekranima iza izmjenjivale su se stare Čoline slike. Slike od njegovih početaka. Malo tko je mogao povjerovati da je prošlo toliko godina. Jer za tog čovjeka godine su nepoznanica.

U odnosu na onoliku energiju i snagu da cijeli koncert bude na sve strane pozornice, da ne zapostavi ni jedan dio publike, da svatko dobije bar trenutak njegove pažnje... Svaka čast. :- )
Trčao je poput dječaka na sve strane, skakao, klečao, sjedio, naravno prskao vodom ma trista čuda (bez predrasuda)
I naravno, zagrebački koncert nije prekinuo svoju dugogodišnju tradiciju s grudnjacima... No, to je postala već sasvim uobičajena stvar

Da vam malo i vizualno dočaramo (koliko možemo jer Čolu uslikati je zbilja uspijeh s obzirom na njegovu razigranost po pozornici, ali evo što sam ja uspijela slikati...)


Hvala Loli iz HR * * * * *

Nakon dva mjeseca iščekivanja, nisam mogla vjerovati da konačno stojim pred Arenom i da me još samo nekoliko sati dijeli od početka koncerta, od mog prvog susreta sa velikim Zdravkom Čolićem.

Toliko godina provedenih uz njegove pjesme, toliko uspomena, toliko sjećanja.

Kako se približavalo vrijeme koncerta uzbuđenje je sve više raslo.

Koncert je bio najavljen za 20sati. Kako ne dao Bog da slučajno ne budemo prvi na ulazu, ekipa se počela sakupljati vec oko 16sati. Dobro smo proučili sve ulaze u Arenu, nekoliko puta prošetali oko

Dvorane, da bi konačno u 17:15 stali na ulaz i čekali 18sati i znak zaštitara za ulaz.

Stojeći na ulazu odjednom smo iz dvorane začuli „Ostani..da ti kazem nesto jos..“ Odmah smo znali, proba benda. „Eh, da nam je sada biti unutra“ misao je koja nam je svima prostrujala kroz glavu.

No mi smo strpljivo čekali i konačno prvi prošli ulaz i odmah trk na parter i hvataj se brzo ograde!

Dobro je, prvi red je naš, sada se lakše diše!!

Iako u dobrom raspoloženju, međusobno prepričavajući razne zanimljivosti, naravno vezane uz Čolu, minute do koncerta prolazile su kao sati. Vrijeme na trenutke kao da je stajalo.

Ali kako sve prođe, prošlo je i to isčekivanje. Točno u 20:30 sva svjetla u dvorani su se pogasila, začuo se vrisak gotovo 20000 žena i ono malo muškaraca u dvorani. Uočili smo članove benda kako jedan za drugim ulaze na pozornicu i zauzimaju svoja mjesta. Koncert moze početi!

S prvim taktovima dobro znane pjesme “Produži dalje” u dvorani je nastala totalna ludnica.

 

Kada je na pozornicu izasao Čola, više nitko nije sjedio, cijela dvorana je bila na nogama! Vrištanje i pljesak dopirali su sa svih strana, dvorana je doslovno gorila!

Onog časa kada sam prvi put ugledala Zdravka Čolića, neću zaboraviti cijeli život. Sada kada pišem o tome, sva sam se naježila. Taj se trenutak pamti.

Čola, džentlmen kao i uvijek, odmah nakon prve pjesme pozdravio je Zagreb , Hrvatsku i ostale goste te naravno svim ženama u publici čestitao Osmi mart!

Pjesma je krenula dalje, Živis u oblacima mala, Kristina, Moja draga, Krasiva, Zagrli me.. Gori vatra i odjednom gori pozornica.. odlični specijalni efekti, pirotehnika i prekrasan light show samo su neki od detalja koji su ovaj koncert pretvorili u jedan prekrasan praznik za oči i uši!


Trenutak kada su nam se pogledi sreli, njegov pogled, njegove oči koje mene gledaju, e to je nešto što se jednostavno mora doživjeti. Nema tih riječi kojima bih ja opisala taj osjećaj. Gledam u Čolu i ne vjerujem, on gleda u mene, meni pjeva i smiješi mi se. Jel' znate onaj njegov šmekerski osmijeh, e taj, baš takav osmijeh poklonio je samo meni i to je najljepši poklon za Dan žena koji sam ikada dobila!

Njegova veličina je u tome da on tih osmijeha na koncertu podijeli jako mnogo. A i ako ste predaleko, ako ne gleda bas Vas, postoji taj osjećaj, taj doživljaj da se baš Vama smije.

Takav je naš Čola!


Nastavili su se izmjenjivati hitovi jedan za drugim, pa kratka pauza i zatim nastavak Ruška, Merak, Pusti pusti modu, pa opet malo laganica i Čaje Šukarije za kraj. Ma da kraj, kakav kraj. Nakon minutu-dvije glasnog dozivanja i skandiranja Čola i bend vraćaju se na pozornicu.
“Ti si mi u krvi” i publika u transu.. Još pjesma-dvije i onda finale, Podlugovi, Kao moja mati i na kraju naravno “Pjesmo moja” .


Čola nam je svima priredio spektakl kojeg ćemo još dugo pamtiti. Profesionalan nastup dostojan jednog takvog umjetnika kao što je Zdravko Čolić, a opet tako prisan sa publikom, tako jednostavan i tako drag.

Ovaj dan ostaje u mom srcu zapisan posebnim slovima, posebnom tintom, onom koja se nikada ne briše!

 

Produzi dalje

Pjevam danju, pjevam nocu

Zivis u oblacima mala

Pisacu joj pisma duga, Malo pojacaj radio

Jedina

Glavo luda

Moja draga

Hvala Rini iz HR * * * * *Bila sam na njegovom koncertu 1979..... ili 1980.g. u Bjelovaru, još kao dijete. Pjevao je za Dan žena, baš kao i sada. Nije mi bilo jasno zašto te sve žene vrište...Sada mi je naravno jasno. To su pjesme koje se ne zaboravljaju, zbog kojih ti je srce ispunjeno i sretno. Hvala mu na prekrasnim trenucima i nadam se da če ih biti još.

Hvala Kristini Novalić * * * * *

Dragi Fanovi Zdravka Čolića! Hvala na iskazanoj časti da budem dio vašeg tima.Svoje utiske sa koncerta iz Zagreba rado ću podijeliti sa svima vama. Nisam suviše krasnorječiva, a i nisam pohađala ovdašnje škole, tako da se unaprijed isprićavam za svoj hrvatski. Čolin koncert očekivala sam sa strepnjom, jer su se pojavile glasine kako "Arena Zagreb" nema uporabne dozvole i vjerojatno će koncert biti otkazan.Kad je došao 8 Mart mislila da nikad neće veće.Stigavši u "Arenu" moje i suprugove tenzije su sve više i više rasle.Očekivali smo Čolin izlazak na binu kao neko čudo.Počeli smo nervozno skandirati, a ja, naravno, najglasnije od svih.Onda su se začuli prvi taktovi pjesme "Produži dalje" i čarolija je krenula.Publika je poludjela od sreće i uzbuđenja.Na koncertu tokom cijele većeri čitava publika je stajala na nogama pjevajuči i plešuči sa Čolom.Na tom koncertu,pokušavajuči pjevanjem nadglasiti sve oko sebe, izgubila glas a time dala jedan dio sebe.Nema pjesme koju nisam znala otpjevati, od "Gori vatra" do "Merak mi je". Profesorica klavira moje mlađe kćeri takođe voli Čolu (isto je bila na tom koncertu), kad smo prije toga pričale, bila je iznenađena činjenicom, da ja koja nisam sa ovih prostora toliko znam o njemu i njegovoj pjevačkoj karijeri sve od "Ambasadora" nadalje, kao da sam se ovdje rodila. Objašnjenja nema, ljubav k Čolini glazbi se dogodila u mojem davnom djetinstvu, kad do mog uha koje ima ukus za glazbu i lijepo došla njegova pjesma "Ona spava", pa ne razumiječi dobro rijeći pjevušila sam nešto lomeči riječi, osim melodije.Poslije su došli do nas u SSSR hitovi "Vagabund, Živiš u oblacima mala, Pjevam danju, pjevam noću. ZDRAVKO ČOLIĆ je zajista VELIKI PJEVAČ i ČOVJEK! Svojom glazbom ruši sve jezične i vjerske barijere!

Hvala Nalei * * * * *

 

 


Arena je bila prepuna, izvinite što su koje slike mutne ali stajala sam na jednoj nogi i sve se guralo.Što se dešavalo medu ženama mi je bilo sramota, jer bacanje grudnjaka i gača nije na nivoju okusa .Umetnjik što je on si to jednostavno ne zasluži.

 

Hvala Maci iz Slovenije * * * * *


Evo jos uvijek pokusavam da sredim utiske u glavi, jer ne pamtim da sam imala intenzivniji vikend u zivotu...

Nakon sto sam radila u subotu do pola 1 popodne, oko 1 sam vec bila na putu ka Zagrebu. Cijelim putem nas je pratila jaka kisa tako da nam je trebalo oko 5 i po sati da dodjemo tamo. Nevecer smo izasli van. Sutradan, u nedelju smo svratili do Samobora na jutarnju kafu, a popodne smo obilazili centar Zagreba.

Iako sam zestoko insistirala da dodjemo sto ranije pred Arenu, mogla sam doci tek oko pola 7. Kao sto sam ranije spominjala, morala sam ici odmah nazad za Zenicu poslije koncerta, pa sam pustila svog vozaca da odspava sat vremena prije odlaska u Arenu. Trebalo je putovati nocu i zato nisam smjela rizikovati da putujemo potpuno iscrpljeni. Pored toga, imali smo neku moralnu obavezu prema domacinima koji su nas ugostili da provedemo neko vrijeme i sa njima, i ja tu nista nisam mogla uciniti.

Nesto ranije, oko 4 popodne, dovezli smo auto u neposrednu blizinu Arene kako ne bi gubili vrijeme u povratku kad se zavrsi koncert. Mada nam je i tako trebalo dosta vremena da se izvucemo iz guzve.

Do Arene nas je dovezla nasa domacica Maja, kojoj moram da zahvalim na gostoprimstvu i cinjenici da nam je obezbijedila karte za koncert na vrijeme.

Znaci, u Arenu smo stigli oko pola 7, i zauzeli smo mjesto ispred centralnog dijela Arene. Iako je ostatak fan kluba bio uz samu ogradu, mi smo se odlucili za ovaj dio. Naime, oblik bine je bio prakticno identican koncertu u sarajevskoj Zetri. Bina je bila dosta visoka, tako da je blize ogradi bila manja vidljivost cjelokupne pozornice. Mi smo se zato odaljili, sto mozda i nije tako losa ideja, jer smo fotografisali koncert iz druge perspektive, tako da nam nece svima biti slike sa iste strane bine (tj. ako ih uspijem prebaciti s kartice, drzite mi fige)


Svi vec znate kako je poceo koncert, sa pjesmom "Produzi dalje". Sva sam se najezila kada je poceo pozdravni govor, a odusevljenje i uzbudjenje publike je intenzivno raslo. Znam da sam jednom u toku koncerta pogledala tribine i niko nije sjedio, svi su bili na nogama, sva mjesta su bila ispunjena do posljednjeg.


Imam osjecaj da je koncert bio kraci nego inace...ocekivala sam da ce ubaciti neku novu pjesmicu u repertoar, al' to se nije desilo. Takodjer nije bilo pjesme "Da ti kazem sta mi je", "Noc mi te duguje", "Andjela" ...koje je pjevao na prethodnim koncertima.


Moj fotoaparat je funkcionisao savrseno do prve pauze, a nakon video snimka pjesama sa Aralicom i Bratosom, totalno je zakazao. Preostalo mi je da ostatak koncerta uzivam, nadajuci se da ce ostatak ekipe iz fan kluba imati i vise nego dovoljno fotki.

Čola je bio fantastican...nema te rijeci kojom bi se mogla opisati njegova energija i nacin na koji se predaje publici. Cak i na momente kada je mene poceo da svladava umor u nogama, Čola je i dalje bio nezaustavljiv na bini. U svakom slucaju vrijedilo je preci 300 kilometara zbog ovog koncerta.

Organizacija je bila vrhunska, ozvucenje bez mane, čolin bend uigran kao i obicno. Klimatizacija u Areni me je takodjer odusevila jer ni u jednom momentu nije bilo zagusljivo ni nepodnosljivo vruce.

Toliko od mene, zasad, vjerovatno cu se jos cega sjetit...

Evo i par video klipova od mene...

Pocetak koncerta...

Produzi dalje...

Pisacu joj pisma duga...

Jedna zima sa Kristinom...

Krasiva...

Hvala Emili iz Zenice * * * * *


B-I-L-O J-E P-R-E-L-U-D-O!!!!!!!

Na početku smo bile prve tamo, sve skupa, osim Emily (pa di si nam ti bila?) i slikale se ispred arene, upoznale, popričale... dakle, na vratima normalno prve... i odmah unutra, trčale u prvi red i dobile ga.
Onda smo se upoznale još sa 2 osobama sa Fan kluba iz Osijeka
i malo popričali, kako je bilo prije u fanklubu, kako je sada... rekli su da im je Čolić prije kupio karte za bus i za koncert u Beogradu na Marakani 78 godine!!! i da su imali puno susreta i tako....
Onda još došla novinarka sa DM SAT-a i me intervisala ... a ja budala zaboravila omjeniti da smo sa Fan klubom ovdje... ma nije bilo ni prilike baš ... pitala me ak mi je ovo prvi koncert, tako da, ljudi, bit ču na tv-ju... ;)

Pa tako.. arena se počela puniti, a mi svi nestrpljivi.... ob pola 9 počeo je koncert, i do pola 12 čini mi se... nisan bila ni svjesna razmišljat...

Koncert - F E N O M E N A L A N !!! ... samo mi je bilo žao što nije doša kod nas dole. Bilo je previše novinara...

Počeo sa produži dalje, ko i skoro uvijek, pjevao svašta....
Ja imam previšeeeeeeeeeeee slikaaa!!!! i puuuunooo snimakaaa!!!
Neke ženske opet bacale grudnjake i još gače...
Saveta bacila srce na početku, a ja na kraju mog medu, kad je pjevao ti si mi u krvi, i onda ga primio u ruke i držao dok je pjevao
Imam sve na snimku...

I na kraju, svi otišli vanka... i dodjeju Banjac i Žika a ja ko luda se zaderam kroz cjelu arenu : ŽIKAAAAAA
A kod odmah kod mene dole i popričali malo, on se me odmah sjetio sa fb, i rekao da posljedni put čemo se prije koncerta dobiti ... i slikali se !

Klip: Pjevam danju, pjevam noću

Samo za našu drugaricu @ Niki

"Kakav pjevač - takav bend" jednom riječju - SAVRŠEN


I tako da je prošao još jedan predivan spektakl, kojeg čemo uvijek pamtiti... to mi je bio i njegov 2. koncert ...

Hvala Žani iz Slovenije * * * * *

 

 
  Fan Klub Zdravka Colica  
  Početna | O klubu | Članovi | Lična karta | Biografija | Diskografija | Novosti | Intervjui | Izjave | Forum | Fotografije
Upoznavanje | Utisci | Download | Ostavite poruku | Chat | Kontakt
 
  Web design by EuropeDesign d.o.o.